Armoede in Nederland?


Allemaal zieluge kindertjes die te arm zijn om te kunnen voetballen. Volgens linksche menschen tenminste.

Allemaal zieluge kindertjes die te arm zijn om te kunnen voetballen.

Het gaat steeds slechter in Nederland

Tenminste: volgens de zeurgasso dan, het extreem linksche subsidieblogje. Ik ga niet alle wartaal van deze zultkoppen becommentariëren -vandaag nog wel wat anders te doen- maar eentje zal ik er even uittillen:

[Willem Visser, krabbelaar bij de zeurgasso]: Voor kinderen in deze gezinnen betekent het vaak dat zij niet mee kunnen doen bij sportverenigingen

Tja. Hoor je vaker. Ouders die zo arm zijn dat de kinders niet eens meer kunnen sporten. Erg he?

Echt waar?

Ook al willen linksche menschen je graag doen geloven dat Nederland langzamerhand de hel op aarde is geworden waar kinderen niet eens meer kunnen voetballen, het tegendeel is natuurlijk waar.

Neem bijvoorbeeld de voetbalclub bij mijn ouders om de hoek: Woenselse Boys in Eindhoven. Lidmaatschap kost 80 euro (pupillen) of 100 euro (jeugd).

De vraag is dus: Kunnen ouders 100 euro ophoesten om hun kroost te laten voetballen? Laten we maar eens bij de gemeente gaan kijken. Wat blijkt: De gemeente Eindhoven geeft een “meedoenbijdrage om mee te kunnen doen, aan de sportclub, balletles of een kookcursus”. 254 euro per kind op de lagere school, 483 euro voor een tiener. Bovenop de kinderbijslag trouwens.

Linksche mythes

Het echt storende is de niveau van de discussie ter linker zijde. Onze Willem is een voorbeeld van het harde linksche denken waar feiten er naar believen bij ge’diederik stapel’d worden terwijl 3 minuten surfen glashelder het tegendeel aantoont. Maar dat doet er al helemaal niet meer toe. Arme mensen zijn zielug en moeten -dus- meer centen krijgen.

Terwijl echte oplossingen -zoek een baan en verdubbel in een paar jaar je inkomen- door dezelfde linksche menschen terplekke van tafel worden geveegd. ‘Allemaal rechts gebral’. Ja, ja. Zo rollen wij.

Stem d’r maar op. Of scheld er op. Maar wees in ieder geval niet zo naïef om te denken dat zij jou of de maatschappij verder zullen helpen.

14 reacties

Opgeslagen onder Links

14 Reacties op “Armoede in Nederland?

  1. antieuro

    Het gaat ook steeds slechter in Nederland, de laatste prognose van DNB is dat de consumptieve bestedingen verder zullen dalen. Volgens het wortel ezel stok systeem zal het over twee jaar beter gaan. Het lijkt of in EU verband deze strategie is afgesproken, de Franse werkloosheid van nu 10.5 % is in 2014 weer wat hoger, maar dan in 2015 iets lager.

    • Het gaat helemaal niet steeds slechter in Nederland. Hou toch op. Laat je niks wijsmaken door die Socialisten.

      Begrijp nou dat politici -en dan vooral die ter linker zijde- er een enorm voordeel bij hebben om jou wijs te maken dat het kommer en kwel is. Dat is hun baan. Daar verdienen ze hun geld mee. Anders zijn ze werkeloos.

      En over Frankrijk: Dat land schuift hatsaflatsa zo de afgrond in.

  2. bruno

    Tja, ons inkomen per hoofd daalt nu al een jaar of vier, gepensioneerden worden steeds verder uitgeknepen, allerlei sociale regelingen verdwijnen of worden ‘hervormd’, en de werkloosheid loopt op.
    Hoe iemand kan volhouden dat het niet slechter gaat, mij ontgaat het.
    Lees ook eens het laatste DNB bericht, ook daar gaat het beter, helaas blijven de consumptieve bestedingen dalen.
    Lees ook eens het laatste DNB bericht, daar gaat het beter, maar de consumop

    • Colt

      Dat komt omdat het gemiddelde schijnbaar gelijk blijft. En aangezien de werkende nederlander onder modaal er wel degelijk op achteruit gaat, kan dat maar een ding betekenen: de rijken worden rijker.

      • Volgens het cbs is de mediaan tussen 2005 en 2011 gestegen van 22.1k naar 25.3k.

        Corrigeer je dat voor inflatie dan is de conclusie dat het inkomen van jan modaal niet verandert is in die 7 jaar.

        De laatste twee jaar ontbreken in de getallen van het cbs maar ik neem aan dat die dezelfde trend zullen laten zien.

        • [Update] Het is zelfs nog wat positiever:

          De inkomensmediaan is met 14.5% gestegen terwijl de inflatie in dezelfde periode 10.2% was. In reele termen is dus het inkomen van jan modaal met 4.3% gestegen.

          Niet veel maar we hebben ook een crisis in de tussentijd gehad. En toch is het inkomen gestegen, niet gedaald.

          • Colt

            Maar bedenk wel dat:

            a) het gemiddelde omhoog ging, maar er veel meer mensen (vooral onder modaal) minder zijn gaan verdienen of nu van een uitkering moeten leven (ook weer door de crisis). Dat betekent dus dat er toch een reden moet zijn om het gemiddelde omhoog te hebben gebracht.

            b) helaas de prijzen van nagenoeg alles wel fiks is gestegen in de afgelopen 7 jaar. Dat betekend dus dat we misschien gemiddeld meer verdienen, maar dat we daar uiteindelijk minder van kunnen.

            ps. ik denk dat de afgelopen twee jaar (2012 en 2013) helaas een iets minder beeld laten zien. Er zijn veel mensen werkloos geworden. Maar dat is nog koffiedik kijken.

  3. Pingback: De Incompetente Overheid: Gevalletje 652875 | The Logic Free Zone

  4. Pingback: Nieuw spelletje: Hoe vaak krijgt de PVV gelijk? | The Logic Free Zone

  5. Pingback: Ouderbijdrage te hoog? | The Logic Free Zone

  6. Pingback: Socialisme in de praktijk: Extra gym op school | The Logic Free Zone

  7. Pingback: De luie bank: commentaar op de wereld | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.