Waarom Global Warming onzin is in één grafiek


Quote:

The European Union will pay $250 billion for its current climate policies each and every year for 87 years. For almost $20 trillion, temperatures by the end of the century will be reduced by a negligible 0.05ºC

4 reacties

Opgeslagen onder De Irrationele Mens

4 Reacties op “Waarom Global Warming onzin is in één grafiek

  1. Blitskikker

    An inconvenient truth voor de klimaatgekkies….

  2. scepticus

    Fred Hoyle, Sir, FRS, ‘A chilling scientific forecast of a new Ice Age’, 1981, 1982, Sevenoaks
    Ik probeer het boek kort samen te vatten.
    Er zijn drie hoofdijstijden, van ongeveer 450 miljoen jaar geleden tot 400, Late Ordovician, van 340 tot 260, Permo Carbinoferous, en van 20 miljoen jaar geleden tot en met heden, Cenozoic.
    Vóór de eerste ijstijd was de oceaantemperatuur een 53 graden celcius.
    Dat werd veroorzaakt door een zeer hoge CO2 concentratie in de atmosfeer, duizenden keren, misschien wel 30.000 keer de huidige.
    Blauwalgen gingen groeien, en vervingen CO2 door zuurstof.
    De aarde koelde daardoor af.
    De hoofdijstijden worden er door veroorzaakt dat continenten rondzwerven, elke keer dat een continent op een pool lag leidde dat tot grote ijsvorming, het ijs wat in de oceanen terecht kwam koelde in miljoenen jaren de oceanen af.
    Binnen de hoofdijstijden zijn er periodieke opwarmingen, die een 2000 tot 3000 jaar duren, in z’n opwarmingsperiode leven we nu.
    De fluctuaties binnen de hoofdijstijden worden veroorzaakt in hoofdzaak door meteorieten, steenmeteorieten verlagen de aarde temperatuur door stof in de hogere luchtlagen, steenstof reflecteert zonlicht, metaalmeteorieten verhogen de temperatuur, metaalstof absorbeert zonlicht.
    Doordat de oceanen nu veel kouder zijn dan de oude 53 graden zijn die steenmeteorieten nu in staat de aardtemperatuur permanent te verlagen, tot er een metaalmeteoriet komt.
    Hoyle’s aanbeveling om de volgende ijstijd binnen een hoofdijstijd te voorkomen is opwarmen van de oceanen.
    De hoofdijstijd Cenozoic waarin we ons nu bevinden, duurt nog wel even, het continent Antarctica is nog lang niet weg van de zuidpool, nog steeds vallen gigantische hoeveelheden ijs in het oceaanwater.
    De beweringen van klimaatenthousiasten dat CO2 opwarming veroorzaakt zijn volgens hem nonsens, pas bij een duizenden keren zo hoge concentratie als nu gebeurt er wat.
    Dat de aarde opwarmt, of lijkt op te warmen, sinds begin 19e eeuw is mogelijk het gevolg van de gigantische vulkaanuitbarsting van 1815, Mount Tamora op Sumbawa.
    Hoyle schrijft dit laatste overigens niet.
    Dat die opwarming de zeespiegel met enkele tientallen meters doet stijgen weegt volgens Hoyle niet op tegen het doodgaan van 98 % van de mensheid in de volgende kleine ijstijd.

  3. Colt

    Ik ben er van overtuigd dat de mens bijdraagt aan de toename van CO2 in de atmosfeer. Uiteraard zorgt dat voor een versnelde verandering in het klimaat, maar dat is zo ongelooflijk marginaal.

    Zoals Scepticus hierboven al zegt: volgens wetenschappers zijn we al enkele eeuwen toe aan een nieuwe ijstijd.
    Het zit namelijk zo dat (mede door de verandering van de aardas) de klimaten altijd variëren.
    Ook zal door die verandering het CO2-niveau verder stijgen. Dat is een natuurlijk fenomeen, waaraan wij dus (zoals ik reeds zei) marginaal meehelpen.

    Een ijstijd zal nog wel enkele tientallen generaties op zich laten wachten. Ik merk het wel (of juist niet meer).

    ps. E.e.a. neemt overigens niet weg dat ik van schone, gezonde lucht hou en graag zou zien dat uiteindelijk de fossiele brandstoffen verdwijnen. Het is mij daarbij dan ook voornamelijk te doen om de nadelige gevolgen bij de winning ervan.

  4. Pingback: NRC: Klimaatsverandering is … misschien wel … onzin. MAAR WEL ERG! | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.