Het einde van de onschuld?


mh17 access

Geen sprookjes meer?

Volgens ene Hans van der Liet, een van de columnisten bij TPO worden we door het incident in de Oekraïne met de neus op de feiten gedrukt:

[Hans van der Liet, krabbelaar bij TPO]: “Sinds de Korea-oorlog leefde de Nederlander in een cocon van betrekkelijke veiligheid: beschut door de NAVO en het lidmaatschap van de EEG bleef het uit ieder conflict, hoewel er op zich voldoende waren in de wereld. Het pijnlijke besef dat er meer is in het leven dan wereldkampioenschappen voetbal en vliegvakanties naar exotische oorden komt keihard binnen.”

Tja. De boze buitenwereld: We zullen er toch aan moeten. Of niet?

Bij elkaar gefantaseerde angst

Onze Hans kan het leuk opschrijven, daar zal het niet aan liggen. Maar inhoudelijk klopt er -zoals gewoonlijk- geen drol van.

Het is niet zo dat we in West Europa in een ‘cocon’ leven die door de NATO wordt afgedwongen. Het is eerder andersom: De NATO leeft in een -welomschreven en duidelijk geformuleerde- cocon en dus hebben we de afgelopen 70 jaar geen oorlog meer. De oorlogen van de afgelopen duizend jaar zijn namelijk voornamelijk tussen de huidige NATO partners gevoerd.

Oorlog ontstaat niet tussen burgers. Als ik mijn buurman op z’n kop mep dan komt ‘ie niet terug met een Kalasjnikov. En als hij dat wel doet dan leg ik misschien het loodje maar gaat hij vervolgens de petoet in. Daar zorgt de politie wel voor.

Alleen politici zorgen voor oorlog

Het goed bewaarde geheim is dat oorlog ontstaat tussen politici. Twee kakelende schreeuwerts die elkaar het licht in de ogen niet gunnen en de gewone man op lopen te jutten om maar vooral de wapens op te nemen. Te wapen! Dood aan de vijand! Maar je krijgt pas oorlog als er tienduizenden achter je aan lopen.

Meestal gaat dat via dezelfde lijnen. Om mensen huis en haard te doen verlaten en de buurman de keel door te snijden is -hoe triviaal dat soms ook lijkt- heel wat voor nodig. Begin bijvoorbeeld over dat je ‘land’ onder vuur ligt. Dat het door allerlei duistere en sinistere machten overlopen wordt. Dat het ‘bloed van patriotten’ nu toch echt nodig is.

Of begin over religie. Niets is zo licht ontvlambaar als je eigen wappie-wappie-Sinterklaas. Maakt niet uit van welk merk of type: Een beetje religie is goed voor straten met bloed en vele afgehakte hoofden. Opgeblazen kinderen, moordlustige taal en hupsakee: De oorlog kan zo beginnen.

Vrede komt door de overheid bij z’n kladden te pakken

Zo’n Hansje van Baalen die loopt te roeptoeteren in Kiev dattie dit of dat vindt: Dat kan alleen nog maar in bananenlanden als de Oekraïne. In Nederland krijg je daar de handjes niet meer voor op elkaar. Als Hansje echt iets zou willen dan lobby’de hij wel voor een paar kerncentrales en schalie gas. Want de enige manier om de Russen een lesje te leren is door hun portemonnee.

Neem bijvoorbeeld de demo voor Israël in Amsterdam: Slechts een handjevol mensen komen opdraven. Mensen weten wel dat de Israëlische regering zich zal gedragen, dat er niet excessief geweld gebruikt wordt en dat er met de Hamas toch niet te praten valt. Wat is dan het probleem nog? Die paar bommen op Gaza? Moeten die pallie’s maar niet zo raar doen. Knikker die Hamas eruit en hoppa: Vrede. Is er nog koffie?

De tegendemonstratie van Moslims in Den Haag -en afgelopen week in Amsterdam, Parijs, Berlijn en de rest van West Europa- daarentegen zijn weer een waar antisemitisch feest van volksopjutten en haatbraaksel. Joden dit, Joden dat en Hitler moet zijn karwei afmaken. Zeg maar het prototype van politieke leiders op zoek naar oorlog, geweld en bloed.

Eigen voortuintje eerst

Door de NATO hebben we niet alleen de Russen op een afstandje kunnen houden maar voornamelijk onze eigen politici. Geen leger = geen oorlog. Iets wat onze antisemitische vrinden maar slecht kunnen verkroppen. Maar d’r komt geen oorlog, hoe graag deze godsdienstwaanzinnigen dat ook willen. De wetgeving wordt een beetje aangescherpt en al het volk dat bloed wil zien wordt rustig kalt gestelt. De grens over, de bak in en weg er mee.

Ik ga maar eens met mijn dochter naar de manege. Ze gaat namelijk op paardrijkamp. En dat is uiteindelijk heel wat belangrijker dan al die oorlogzuchtige taal van die idioten, hoe jammer die kneuzen dat ook vinden.

30 reacties

Opgeslagen onder Politiek

30 Reacties op “Het einde van de onschuld?

 1. piterfries

  Roosevelt zette de tweede wereldoorlog op touw om VS wereldheerschappij te krijgen.
  Zoals Sol Bloom in z’n memoires schrijft ‘de grote verdienste van Roosevelt was dat hij het VS volk langzaam op oorlog voorbereidde’.
  Die oorlog is gewoon voortgezet, en wordt voortgezet.
  Gewone Russen begrijpen absoluut niet dat het westen ooit een Russische aanval vreesde.
  Met de dood van Stalin, Roosevelt’s bondgenoot, was volgens mij inderdaad die dreiging helemaal weg.
  Als Chrustjow had gewild had hij in de zestiger jaren de VS vanaf Cuba op kernbommen kunnen tracteren.
  Gelukkig wantrouwen steeds meer mensen de VS, zie de commentaren op de Ukraine vliegramp.
  Helaas, dat bleek net weer, lopen de Europese leiders aan het touwtje van Obama.

 2. Jan

  De slang… Die van Eva? Ook een Amerikaan?

 3. Jan

  Even serieus… Ik denk dat we steeds dichter bij een oorlog zitten. Poetin wil het verloren terrein heroveren, de moslims roeren zich steeds nadrukkelijker en het westen is zwakker dan ooit. De VS kan het niet alleen bolwerken en verliest snel aan kracht en macht.
  Wij zullen de oorlog zelf niet beginnen, maar met mensen als van Baalen in de buurt kan de vlam snel in de pan slaan in gebieden net buiten onze invloedssfeer.

 4. ReggieRoning

  Duidelijk is dat er heel wat mensen ook echt zijn gaan geloven wat er in de overwinnaars-geschiedenisboeken staat. Voor hen die gebrainwashed zijn is duiken in archiefmaterialen van de Hooverinstitute met Anthony Sutton het beste soelaas:
  http://www.bol.com/nl/p/wall-street-and-the-rise-of-hitler/1001004010830287/

 5. Roberto la Verita

  Poetin wil het verloren terrein heroveren,
  ===============================
  Jan, zou het ook niet zo kunnen zijn dat Putin de Navo niet aan z’n grenzen wil hebben?
  Roberto

 6. Roberto la Verita

  Wij zullen de oorlog zelf niet beginnen, maar met mensen als van Baalen in de buurt kan de vlam snel in de pan slaan in gebieden net buiten onze invloedssfeer.
  ===================================
  Wel Jan, Als er een oorlog komt(en ik denk ook dat die er komt),dan zullen het zodanig spelen, dat de meerderheid zal denken dat ie gerechtvaardigd is, want wij zijn de good guys weet je wel,en daar zijn lieden als van Baalen voor nodig.
  Roberto

 7. Roberto la Verita

  Naar dat men zegt, al vanaf 2008,wel ik geloof dit niet dan had dit toen al wereldkundig gemaakt.
  Het zou ook een smoes kunnen zijn om als eerste aan te vallen.
  “Het Tonkin effect”.
  Roberto

 8. Pingback: Dienstplicht: De ultieme vorm van Sosjalisme | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.