Hoe antisemitisch zijn linksche menschen eigenlijk?


Sargasso

Op het extreem-linkse website’tje sargasso.nl staat weer sinds de Joden de Hamas op hun donder geven dagelijks een stukje over de zielige Pallies:

Er bestaat een grote culturele afstand tussen ons en de Palestijnen. Ze zien er anders uit (baarden, hoofddoeken), ze gedragen zich anders (bijvoorbeeld bij begrafenissen) en, misschien wel het belangrijkste, ze spreken een andere ‘taal’, die maar al te vaak een heel ander waardensysteem reflecteert.

En dan nog zo’n heel riedeltje, je kent het wel. Moraal van het verhaal: Hamas is zielig en Joden zijn slecht en weg met ons want wij zijn vuile blanke racisten.

Tja. Echt waar?

Racisme, Antisemitisme en geweld zijn niet ok

Laat ik het mijn Linksche Vrienden dan nog maar eens een keer uitleggen. Wij in het westen zijn niet tegen de Hamas omdat ze baarden hebben. Er zijn wel meer mannen met baarden op de wereld. En ook niet omdat ze rare kleding dragen. Daar zijn er ook wel meer van. Of omdat ze een vreemde taal spreken: komt vaker voor.

Wij zijn tegen de Hamas omdat het antisemieten zijn die maar een doel hebben: De vernietiging van de staat Israël en het vermoorden van alle Joden. Plus dat de Islam -en zeker de extremistische variant die de Hamas voorstaat- volkomen haaks staat op onze westerse normen en waarden.

Weg met ons!

Het schijnt heel moeilijk te begrijpen te zijn dat het op een gegeven moment ophoudt met de ander een 2de, 3de of 358ste kans te geven. Hamas -en de overgrote meerderheid van de rest van de moslims waar ook ter wereld- wil geen vrede met Israël. Daar op blijven doorhameren is onnozel. Ze zeggen het ook iedere keer luid en duidelijk -het lijkt wel alsof mijn Linksche Vrinden iets aan hun oren hebben- dat ze geen vrede willen.

Liever offeren ze hun kinderen op om te kunnen gaan lopen jammeren dat het allemaal zo oneerlijk is als het fout afloopt. Hoe geschift ben je dan? Hoe van de pot gerukt?

De Hamas wil geen vrede met de Joden en dat gaat voorlopig niet veranderen. Dit is nou de 3de keer dat de Joden de Gaza strook schoonblazen en het zal n.a.w. niet de laatste keer zijn: Over 3 jaar is het weer zo ver. En drie jaar later weer. Hou d’r maar over op en steun Israël om die krankzinnige haatbaarden van zich af te houden. Veel meer zit er niet op.

49 reacties

Opgeslagen onder Islam

49 Reacties op “Hoe antisemitisch zijn linksche menschen eigenlijk?

 1. piterfries

  Laat ik het ook nog een keer uitleggen: wij veroordelen Israel als koloniale terreurstaat.

 2. Jan

  Ik hoop dat Israël nou eindelijk eens doordrukt en voor eens en altijd een einde maakt aan die terreurclub. Doen ze het niet dan zijn de raketten richting hun steden over een paar jaar nog groter en dodelijker.
  Ik zeg DOEN!

 3. Roberto la Verita

  Richard,
  Je kunt je ook afvragen “wat is er veranderd dat links zijn houding t.o.v. Israel heeft herzien”, het antwoord ligt n.m.m. bij het Zionisme,start bij ongeveer 1900.
  Roberto

 4. piterfries

  De strijdkreet ‘antisemitisme’ tegen iedereen die Israel veroordeelt maakt het onmogelijk enige discussie te voeren, immers, wie kritiek heeft op Israel deugt niet.
  En zo steken zionisten etc. de kop in het zand, die kop kon dan net boven de grond wel eens afgeslagen worden, onder met motto ‘wie niet horen wil moet maar voelen’, dat hebben ze niet door.
  Dit volstrekt afwijzen van kritiek, door een groot deel van de joden, zie ik als belangrijk punt van de joodse geschiedenis, die gekarakteriseerd wordt door voortdurende rampen.
  Zo riep het laatste boek van Solsjenytsyn ‘grote irritatie op in het westen’, zo las ik in NRC.
  Kan ik me voorstellen, het boek is zeldzaam goed gedocumenteerd, net als het boek van Mearsheimer en Walt over de joodse macht in de VS.
  Hoe je dit afwijzen van kritiek doorbreekt is me een raadsel, ‘Palestijns jood’ Gilad Atzmon ziet het in collectieve psychotherapie.
  Helaas werkt therapie alleen bij mensen die door hebben dat er iets mis is met hen.

 5. Jan

  Die beesten van Hamas zijn echte “helden”. Ze schieten willekeurig waar naar toe raketten vanuit plaatsen waar zoveel mogelijk onschuldige burgers (zelfs in palestijns gebied zijn die er) wonen. Vervolgens gaan ze janken dat die slechte Israelies terug schieten.
  De enig overgebleven weg is er een van keihard terugmeppen. Als Hamas zijn eigen kinderen wil offeren dan moet dat dan maar het probleem van Hamas zijn. Israel heeft de middelen om een plek waarvandaan een raken wordt afgeschoten binnen een minuut na het schot te vernietigen met een straal van enkele honderden meters. Dat ze dat niet of nauwelijks doen wordt door Hamas gezien als zwakte. Hamas schiet wel door. Ook als Israel zich even houdt aan een bestand.
  Natuurlijk is dit rechts gebral, maar nog altijd beter dan het door links goed praten dat er raketten worden afgeschoten door die brave lieve palestijnen.

  • Roberto la Verita

   Wel Jan,
   Vind jij ook niet dat de verzetsstrijders met terug werkende kracht alsnog veroordeeld worden wegens oorlogsmisdaden.

   Anders heb je geen basis voor het Palestijnse verzet
   Roberto

   • Roberto la Verita

    Ik beperk me even tot de Nederlandse verzetsstrijders uit WO2
    Roberto

    • Jan

     Ik kan me niet herrinneren dat het verzet in WO2 zich achter de eigen kinderen verschuilde. Zo laf waren we niet. Ook schoten we niet vanuit de binnensteden raketten af op woonwijken in Duitsland. Verder geloof ik niet dat we aanslagen pleegden op Duitsers in landen buiten het oorlogsgebied.

     Een beetje vreemde vergelijking dus.

     • Roberto la Verita

      Jan , de raketten waren nog in ontwikkeling, en de Duitsers pleegden weldegelijk represaille’s tegen de onschuldige bevolking.
      Had het verzet dan moeten staken?
      Roberto

      • Roberto la Verita

       Jan ,en wat bedoelde je Nou, SDAP of NSDAP
       Roberto

      • Jan

       lezen Roberto… lezen!

       • Jan

        Verder is er wel een groot verschil tussen het je verschuilen achter burgers wat Hamas doet of het wraaknemen op burgers wat de Duitsers deden.

       • Roberto la Verita

        Ja Jan ik lees, Maar de SDAP was de voorganger van de PvdA,
        De NSDAP waren de Nazi’s, bepaald geen linkse groep,en een ieder die dat wel denkt is in mijn ogen niet goed bij z’n ……
        Roberto

        • Jan

         Waar stond die S ook al weer voor?
         Was niet ook Hitler bezig met jacht te maken op Joden? Net als Hamas en onze linkse vrienden die daarmee heulen?
         Iemand die dat niet inziet is in mijn ogen niet goed bij zijn …..

         • Roberto la Verita

          Tja, en waar staat C van het CDA voor, en hoe christelijk zijn zij.ik durf zelfs te stellen dat Socialisten Christelijker zijn dan zij die zichzelf Christen noemen,
          Dus niet kijken naar een door hen zelf gekozen naam, maar naar wat ze in werkelijkheid doen( de praktijk),maar een klein beetje gelijk heb je wel,in het begin Klonk de NSDAP inderdaad Socialistisch,maar kijk naar de geschiedenis van Ernst Röhm ,dan zal je tot een andere conclussie moeten komen, maarja,er zijn altijd mensen die aan hun eigen gelijk
          blijven vasthouden, ook al kom je met een wagonlading met bewijzen.
          Roberto

         • Roberto la Verita

          Oh Ja Jan,
          Kijk ook eens naar de geschiedenis van de SDP van voor de oorlog,zij waren de Duitse Sociaal Democraten, komt het je bekend voor?
          Weet je wel SDP= Duitse Sociaal Democraten,
          SDAP= Nederlandse sociaal Democraten,
          SDP werd voor de oorlog verboden,vreemd dat dan een andere Socialistische Partij wel mocht (NSDAP),ook de SDAP kreeg z’n tegenhanger de ( NSB )
          En ook de NSB had niets met Socialisme te maken.
          Roberto

       • Roberto la Verita

        Dat heb IK al gedaan, ga jij de geschiedenis van het Zionisme lezez ,dan wordt je een hele hoop duidelijk.
        Roberto

       • Roberto la Verita

        Ja jan, dat doe ik, maar ik debatteer met iemand die waarschijnlijk het verschil tussen links en Rechts niet kent.
        Roberto

 6. Roberto la Verita

  Hoe antisemitisch zijn linksche menschen eigenlijk?”

  of

  Hoe anti-Zionistisch zijn linkse mensen eigelijk

  Roberto

 7. Roberto la Verita

  Ik denk heel erg anti-Zionistisch

  Roberto

 8. ReggieRoning

  Oh ja, waarom begon Hamas met raketbeschietingen? Ivm met de honderden willekeurige invallen, het getreiter en geweld van IDF op de West-Bank? Waarom de invallen? Omdat Netanyahu zei dat Hamas verantwoordelijk was voor de kidnap van drie Israëlische tieners?
  Maar wat blijkt, wat velen al wel wisten, dat Netanyahu zoals gebruikelijk weer aan het liegen was:
  http://nymag.com/daily/intelligencer/2014/07/hamas-didnt-kidnap-the-israeli-teens-after-all.html

  Iedereen die dat al vanaf begin zei werd voor antisemiet uitgemaakt. En de, al dan niet rechtse, racistische koekenbakkers van hierboven die niet in staat zijn voor zichzelf te denken, steunen Israël dik en dun omdat Israël doet waar zei alleen maar van kunnen dromen, lekker Moslims afknallen. Maar owee diegene die deze simpele zielen van racisme of facisme betichten.

 9. Roberto la Verita

  Reggie,
  Die mensen hebben waarschijnlijk een ROM geheugen, in tegenstelling tot
  een RAM geheugen is de informatie die er in een ROM geheugen staat
  niet zomaar te veranderen.
  Roberto

 10. Blitskikker

  Iedereen weet dat als de moslims in het Midden Oosten hun wapens zouden neerleggen er vrede zou zijn, maar dat als de joden in het Midden Oosten hun wapens zouden neerleggen er een genocide zou plaatsvinden.

 11. Niet, natuurlijk. Hannie Schaft was links en niet antisemitisch.
  Je zou kunnen stellen dat links met zijn tijd mee gaat en rechts doet alsof het nog steeds 1948 is.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.