Vleestax: zin of onzin?


Kiloknallertje erbij?

Vergelijk

[Standpunten GroenLinks]: Supermarkten zetten boeren onder druk om zo goedkoop mogelijke te produceren. Dat gaat ten koste van de zorg voor mensen, dieren en het milieu.

Door kiloknallers te verbieden en vlees via een vleestax duurder te maken, en door biologische landbouw aantrekkelijker te maken, willen we de omslag naar een verantwoorde voedselvoorziening stimuleren.

met

Producing one kilogram of chicken meat, pork, or beef requires 1.6, three, and eight kilograms of animal feed, respectively.

en met

Maak kiloknaller extreem duur om landbouw en natuur te redden

Paard achter de wagen spannen

Het foto’tje hierboven komt bij mij uit de appie happie om de hoek. Kip schnitzel kost bijna 11 euro per kilo, varkensschnitzel 8.60 euro. Oftewel: kipschnitzel is zo’n 30% duurder dan varkenschnitzel.

En dat is gek want om een kilo varkensvlees te fokken heb je zo’n twee keer zo veel voedsel nodig als voor een kilo kip.

De reden is natuurlijk simpel: sinds een jaar is de ‘plofkip’ verboden en kun je alleen linksdraaiende makrobiologische bloemkoolkip die door ongestelde maagden bij maanlicht door de brandnetels gesleept wordt krijgen.

Politici kunnen nog geen oliebol met Oud & Nieuw verkopen

Mij verbaast het in ieder geval niets. Politici denken dat ze de persoonlijke gezant van god zijn en dat heel Nederland nederig zal doen wat zij in al hun wijsheid beslissen. Als de Haagsche kliek bedenkt dat er minder plofkip gegeten moet worden dan worden er gewoon wat moties & wetjes aangenomen en simsalabim: de hele wereld is weer een paradijsje.

Haal de moraalpaal maar uit de broek, trek de vaselinepot maar open en poets de knop maar op. We Deugen! Hijgend en met rode koontjes staan ze te sjorren achter de interruptiemicrofoon, het smegma spuit in het rond. Kijk ons eens om het milieu geven! Kijk ons eens regeren en verantwoordelijkheid nemen! Want De Kinderen! Want het Klimaat! Want de ijsberen! En nog een keertje op z’n Grieks!

3 reacties

Opgeslagen onder Links

3 Reacties op “Vleestax: zin of onzin?

  1. Blewbird

    Wacht maar, straks is vegetarisme rechts, net zoals nu duurzaam en windmolens. Rutte ontdekt dat hij met een vleestax flink kan verdienen.

Kom maar door!

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.