FNV: Beter geen baan dan je huidige baan!


FNV-DAF

Staken!

Volgende week staken werknemers voor het eerst drie dagen achterelkaar: truckbouwer DAF in Eindhoven zal het maandag, dinsdag en woensdag met honderden werknemers minder moeten doen.

Verstandig?

Deksel op je neus!

Laat ik al mijn vakbondsvrienden maar eens wat gratis tips geven.

Elk bedrijf schrijft jaarlijks een kwart of meer van de gedane investeringen af. Die zaken zijn niet meer productief maar verouderd en zullen vervangen moeten worden door nieuwe machines, productiefaciliteiten etc etc. Zo ook natuurlijk DAF.

DAF is onderdeel van een veel grotere Amerikaanse club PACCAR en heeft zodoende wereldwijde mogelijkheden. Waar worden de nieuwe investeringen gedaan? Waar openen we nieuwe productievestigingen en research labs? Welke vestigingen gaan we afsluiten, wat doen we dicht? Welke productie wordt overgeplaatst naar andere landen en continenten?

In elke boardroom van elk groot bedrijf kun je de plannen vinden voor komend jaar. En het jaar daarna, en daarna.

Uitgebluste FNV’ers

Wie denkt dat de directie van DAF zich de wet laat voorschrijven door een paar uitgebluste FNV’ers die denken dat ze hun baantje veilig kunnen stellen door te staken -en zo voor miljoenen en miljoenen schade aan het bedrijf aanrichten- heeft echt een steekje los. Voor jou een ander.

Er zijn over de hele wereld voldoende mensen die wel graag bij DAF willen komen werken. Sterker nog, voldoende (lokale) overheden die voor miljoenen subsidie in DAF willen steken om maar vooral de nieuwste productiehallen en de modernste research labs naar binnen te trekken. Levert duizenden heel goed betaalde banen op, wat wil je nog meer!

Een bedrijf kijkt naar de kosten en de baten, niet naar of iemand wel of niet lid is van een of ander ranzig vakbondje. Hoeveel levert het op als we hier in Nederland investeren en hoeveel kost het? En wat is het verschil als we de hele handel in Polen neerzetten? Of in Duitsland?

Je denkt dat ik overdrijf? Echt niet hoor.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Vrijheid

Kom maar door!

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.