Meer inspraak in de EU voor de burgers?


Ik hoorde op de radio de Europees Parlementariër Marietje Schaake over de nieuwe wet om een zgn ‘burgerinitiatief’ bij het Europees Parlement in te dienen. Iedere initiatief dat een miljoen handtekeningen bij elkaar haalt, uit verschillende landen, wordt op de agenda van de EC gezet en die moet daar iets mee doen.

Goed idee?

Welnee. Het bij elkaar halen van een miljoen handtekeningen doe je niet zomaar even. Daar heb je een (internationale) actieclub voor nodig. En alleen de grote (en meest extreme) lobbyclubs kunnen dat:

Allereerste ‘Europese burgerinitiatief‘ voorgelegd aan de Commissie

Minder dan zeven maanden geleden begonnen Greenpeace en Avaaz handtekeningen te verzamelen voor het allereerste Europees burgerinitiatief.

Dit is een prachtig voorbeeld van hoe de democratie geperverteerd wordt. Deze wetgeving geeft allerlei clubs het recht hun wil op te leggen aan de meerderheid. Allemaal onder het mom van ‘democratie’. Alleen clubs die de macht van Brussel willen misgebruiken voor hun eigen doelen willen invloed krijgen. Die willen wel inspraak en die willen wel dat Brussel meer macht naar zich toe trekt.

Door dit soort wetjes neemt de macht van Brussel alleen maar toe. Een soort legitimering van dit volstrekt ondemocratische blok. Heeft iemand ooit kunnen stemmen op de commissie? Op de voorzitter van de commissie, Barroso? Op de president van de Europese Unie, van Rompuy?

Dat de bedoelingen van deze Marietje niet zuiver zijn, blijkt bijvoorbeeld uit dat ze laatst als ‘Vriend van Turkije‘ op bezoek is geweest in Istanboel: Om Turkije de EU in te rommelen. Drie keer raden waar het volgende ‘burgerinitiatief’ over gaat: Via via rommelen de Turkse Islamfundamentalisten een initiatief bij elkaar -er wonen alleen al 3.5 miljoen Turken in Duitsland.

Let maar op.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Europa, Immigratie, Islam, Politiek

Kom maar door!

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.