Waarom we een gekozen burgemeester moeten hebben?


Avondklok

Ondertussen in gekkengesticht Den Haag:

Bij invoering avondklok willen burgemeesters zo min mogelijk uitzonderingen

Tja.

Ambtenaren met macht

Laten we even duidelijk zijn: Burgemeesters zijn ambtenaren. Dat zijn geen gekozen volksvertegenwoordigers, die representeren niemand behalve de Haagse politiek. Dat zijn verlengstukken van onze Geliefde Leiders in het Haagsche. Niemand heeft op die mensen kunnen of willen stemmen, niemand is om zijn of haar mening gevraagd, deze ambtenaren galopperen mee in de totaalpaniek die de Haagsche lemmingen onder aanvoering van kwarkje Rutte en zijn vrindje Hugo met de blauwe schoentjes. Wat het ook is en hoe je het ook wilt noemen: met democratie, volksgezondheid en het bestrijden van deze pandemie heeft het in ieder geval niets maar dan ook helemaal niets te maken.

Het toiletpapier is weer uitverkocht! Zou kwarkje Rutte en zijn vrindje Hugo met de blauwe schoentjes soms aandelen in die club hebben?

Welke golf?

Op de tv, in de media en binnen de Haagsche kaasstolp heeft iedereen het over een of andere ‘tweede golf’. De coronagriep schijnt ergens een magische tweede golf voort te brengen waar we allemaal doodsbang voor moeten zijn.

Wie echter de data erbij pakt komt al heel snel tot een heel andere conclusie. Voor mensen onder de 60 is corona weliswaar een stevige griep waar je flink ziek van kan worden maar verder niet bijzonderder dan de gewone jaarlijkse griep. Slechts 2% van de mensen die aan corona overleden zijn, zijn onder de 60. Volgens de data van het RIVM zijn er geen gevallen bekend van mensen onder de 40 die aan corona overleden zijn. Nou zal dat een ondertelling zijn -ook het RIVM heeft niet de perfecte data- maar meer dan een handvol zullen het er niet zijn geweest. Er gaan jaarlijks meer mensen onder de 40 dood aan fietsongelukken dan aan corona. Tel uit je winst.

De conclusie is onontkoombaar: Er is geen enkele reden dat scholen, horeca en winkels gesloten zijn. De data is er glashelder over: alleen ouderen en mensen die toch al een slechte gezondheid of een fors overgewicht hebben lopen een risico, voor de rest van Nederland is er helemaal niets om je zorgen over te maken. Wie een ‘tweede golf’ wil zien moet even naar Noordwijk gaan naar het strand, of bij de VW dealer in de showroom kijken. Maar met corona heeft het in ieder geval niets te maken.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De Irrationele Mens

Kom maar door!

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.