Druppels, corona en hersenloos wauwelende politici: een prima stel!


Hoe besmet je eigenlijk iemand met corona?

Vergelijk

Zelfs binnen een gezin zien we dat de andere leden van het gezin gemiddeld maar 15 procent kans hebben om besmet te worden.

en

Vrees voor honderden besmettingen na uitbraak in café Hillegom

met het filmpje hierboven. Hoe moet je dit rijmen?

Hoe verspreidt die griep zich eigenlijk?

Het standaard verhaaltje is dat de coronagiep zich verspreidt via (hoest-)druppeltjes en dat we daardoor een masker moeten dragen. Plus natuurlijk via contact, evt via voorwerpen, en dus moeten we handen desinfecteren, geen hand meer geven en nog meer van dat leuks.

De feiten wijzen totaal de andere kant op. Als druppeltjes en contact belangrijk zouden zijn dan zou het aantal gezinsleden dat besmet is als er eentje ziek wordt bijna 100% moeten zijn. Mensen zitten immers met elkaar aan tafel, kijken samen tv en gaan naar dezelfde wc. Drinken uit dezelfde glazen, eten van dezelfde borden en gebruiken dezelfde deurklinken. Zoen voor het slapen gaan, aai over de bol en vrouwlief gaat twee keer per week op de knietjes: als je dan nog niet besmet bent dan weet ik het ook niet meer.

Tegelijkertijd kan een café na een enkel avondje borrelen zo in een keer twee dozijn mensen aansteken. Waarom daar wel en thuis niet? Hoe kan het dat er 8 miljoen huishoudens in NLD zijn die maar niet ziek willen worden terwijl het ene café na het andere dicht moet?

Het simpele antwoord is dat de coronagriep zich niet via druppeltjes verspreidt maar via aerosolen. En dat je een behoorlijke lading voor langere tijd moet inademen voordat je ziek wordt. Wie in een slecht geventileerd cafe zit waar een aantal mensen de hele avond virussen zitten uit te ademen is de bok, wie thuis rondloop en af en toe de deur open trekt, naar buiten gaat of wat frisse lucht binnen laat heeft nergens last van.

Als het kletsje van het RIVM -en de WHO- zou kloppen dan zou boodschappen doen bij de appie voor 70 plussers gelijk een doodsvonnis zijn. Dat is wat het filmpje hierboven klip en klaar aantoont. En dat is overduidelijk niet zo.

He who cannot be named

Dat virussen zich verschillend verspreiden is niets nieuws. HIV/AIDS krijg je alleen als je van bil gaat en zelfs dan is het nog maar de vraag. Dit virus wordt overduidelijk niet overgebracht door druppeltjes.

En toch blijven onze Grote Leiders in het Haagsche maar leuteren over mondkapjes. Sterker nog, de druk -vanuit de media, niet vanuit de bevolking(!)- om mondkapjes bij wet verplicht te stellen is gigantisch. Terwijl eventjes logisch nadenken al het tegendeel bewijst.

Stupiditeit of complotje?

Dat wil niet zeggen dat er een wereldwijd complot is om iedereen iets op de mouw te spelden. Welnee. Als je moet kiezen tussen verregaande stupiditeit of een alu-hoedje complot dan moet je altijd voor het eerste kiezen. Wie denkt dat politici überhaupt iets kunnen leeft in een droomwereld. Die hebben geen idee wat ze uitwauwelen maar kraaien dat kletsje na dat het beste klinkt op het 8 uur journaal. Kijk maar naar kwarkje Rutte zelf: die staat huizenhoog in de peilingen, elke avond laat hij zich kraaiend van plezier anaal oprekken door Gordon.

Hou nou gewoon het hoofd koel. Een politicus kan niets, weet niets en neemt nergens verantwoordelijkheid voor. Alles wat zo iemand uitkraamt is waarschijnlijk precies het tegenovergestelde. Dat geldt als het over de islam gaat, over de economie, over de vrijheid van meningsuiting en natuurlijk ook over de coronagriep. Niemand gelooft politici als ze 1000 euro belastingteruggave beloven dus waarom nu opeens wel?

Dit is gewoon een voorjaarsgriep die wat gemener uitvalt die vooral de machthebbers prima uitkomt.

2 reacties

Opgeslagen onder Gutmenschen

2 Reacties op “Druppels, corona en hersenloos wauwelende politici: een prima stel!

  1. Republikein

    Nou, lekker dan, heb je een grote neus en ben je verkouden, en dat je met iemand op straat een keuveltje doet, dat diegene dan zegt, joh, er hangt een druppel aan je neus, en dat jij dan zegt, haal jij h’m er even af, je staat er dichter bij dan ik .

  2. Pingback: Nepnieuws volgens nu.nl: Voorbeeldje coronagriep | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.