Mondkapje af in het ziekenhuis: vier verpleegkundigen besmet?


Ondertussen in het ziekenhuis

Schofterig gedrag?

Boze coronapatiënt doet mondkapje af, vier verpleegkundigen besmet

… euh? Echt?

I call bullshit!

Dus iemand die besmet is doet zijn mondkapje af en hoppa, vier verpleegkundigen zijn besmet? Zou dat echt waar zijn? Er lopen elke dag duizenden mensen een gemiddeld ziekenhuis in en uit waarvan er tientallen, zo niet honderden zijn besmet met de Coronagriep des Doods. Sommigen weten dat al van zichzelf, anderen niet. De kans dat je in het ziekenhuis besmet wordt is vele malen groter dan op school, het werk of in de kroeg, al was het alleen al omdat in het ziekenhuis minimaal de helft van de mensen iets onder de leden heeft. In de VS alleen al gaan er ca 100.000 mensen per jaar dood aan infecties die ze specifiek in een ziekenhuis hebben opgelopen. Dat is voor de coronagriep niet anders.

Tweede punt is natuurlijk dat deze verpleegsters speciaal door deze man (het zal wel een man zijn denk ik zo) besmet zou zijn. Dat de griep besmettelijk is weten we alleen dat’ie zo besmettelijk is nou ook weer niet. Als dat waar was dan moet al lang het hele personeel drie keer compleet doorgesmeerd zijn geweest door al die andere patiënten die de coronagriep onder de leden hebben. Het kan niet waar zijn dat een paar minuten blootstelling al voldoende is om ziek te worden. Ter vergelijk: tegenwoordig zitten de bussen en de treinen ook weer vol met rochelende en proestende snotteraars dus dan zou het aantal besmettingen in heel Nederland al lang weer sky high moeten zijn.

Gelul dus. De gebruikelijke overdrijving om het volk weer eens goed bang te maken over wat er allemaal gebeurt als je niet precies doet wat kwarkje Rutte en z’n holmaatje Japie lopen te kwaken. (*) En het werkt prima hoor, heel wat mensen staan met de dood in de ogen in de supermarkt trillend van angst bij de paprika’s en de wortelen. Corona! Corona! Corona!


*) Even voor de duidelijkheid: Is het onbeschoft, grof en hufterig gedrag van deze slappe hanglul om die verplegers zo de stuipen op het lijf te jagen door zijn mondkapje af te doen terwijl hij weet dat hij besmet is? Ja natuurlijk en je zou hem ’t liefst een flink pak slaag geven voor z’n ranzige asociale gedrag. En iemand willens en wetens proberen te besmetten met deze griep is zeker ook strafbaar, dezelfde discussies hebben we al decennia geleden gehad t.a.v. HIV/AIDS of chlamydia en syfilis. Maar dat hij hen feitelijk heeft besmet: zeer waarschijnlijk niet.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Gutmenschen

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.