Het VK als ‘Science Superpower’


Klein berichtje ergens ver weggedrukt:

More money for research infrastructure, post-Ph.D. visas and a new office to attract international talent are among the proposals [in the UK].

Tja. Laat ik mijn eigen ervaringen maar vertellen. Mijn dochter studeert in de VS. Het is heel eenvoudig om ‘financial aid’ te krijgen als je het niet kan betalen en daarmee is het voor iedereen die een beetje zijn best heeft gedaan op de middelbare school realistisch om over de plas te gaan. Zoonlief wil naar Edinburgh, in Schotland. Het collegegeld is hetzelfde, buitenlandse studenten zijn erg welkom en het niveau is heel wat beter dan de zesjescultuur hier in dit genderneutrale gekkenhuis.

Daarmee kom je op een waarheid als een koe. Terwijl wij hier de Britten proberen een hak te zetten met ons onnozele geleuter over dat zij zich aan de EU moeten aanpassen zijn zij al lang doorgestoomd. Wij zijn volledig verleden tijd. Al het echte talent van Continental Europe vertrekt naar de VS of naar het VK. De beste universiteiten ter wereld, beurzen in overvloed en als je klaar bent een baan op niveau tegen een salaris dat dik twee keer zo hoog is. Europa wordt een verzorgingstehuis, een vakantiepark voor Chinezen. En natuurlijk een opvangkamp voor miljoenen moslims en negers.

Mijn kinders komen niet meer terug. Die zoeken een partner tijdens hun studie en de kans dat dat een Nederlander is die alsnog weer terug naar Nederland wil is nihil. Laat staan dat mijn kinderen zelf terug willen, het idee alleen al is hilarisch. Als iedereen het huis uit is dan verkoop ik de hut en vertrekken mijn vrouw en ik naar een warm en goedkoper land waar de belastingen laag zijn en de gezondheidszorg op orde. Of je nou wekelijks vanuit Nederland zoomt of vanuit Portugal maakt niets uit. En wij zijn de enige niet.

9 reacties

Opgeslagen onder Europa

9 Reacties op “Het VK als ‘Science Superpower’

 1. Blitskikker

  Leuke foto’s van je dochter heb je er boven gezet

 2. Republikein

  Moet je doen, ik kan niet vanwege mijn vrouw(kleindochter), maar gelijk heb je, ik vang hier de kogels wel op😄, karma.

  • Ik ben niet de enige. Heel wat mensen hier in de buurt doen hetzelfde. Huis hier verkopen en van de overwaarde ergens goedkoop gaan wonen, 15 jaar voor je pensioen. Of je huis verhuren, evt via airbnb -hele goeie handel zelfs, moet je het via zo’n bureau doen heb je er helemaal geen omkijken meer naar- en van de opbrengst en misschien wat spaargeld een huis aan de kust in Spanje.

   Dit is de ‘sign of our times’: het idee dat je Nederlander bent en hier werkt, leeft en uiteindelijk oud wordt begint verleden tijd te worden. D’r zijn een heleboel mensen die een paar ton op de bank hebben staan, voor 150 euro vlieg je naar Portugal. Zeker als je kinderen niet meer in dezelfde stad als jij gaan wonen -en hoe vaak komt dat nog voor?- is er geen enkele reden meer om hier in Nederland te blijven en je blauw te betalen aan al die linkse opvreetplannetjes. Voor die paar vrienden en kennissen? Als het echte vrienden zijn komen ze in de zomer wel twee weken langs of wip je met kerst even over.

   • Republikein

    Je blauw betalen vind ik wel een goeie, hier ook hoor, elke maand via de post, want heb zulke dingen graag fysiek, gezellig bij de koffie, zoals mijn buurman, kolonel bd, dat met het dagelijkse nepnieuws heeft, en ach, vrienden heb ik niet echt, en da’s maar goed ook, voor hun.

 3. Torsten Himmelstoss

  Geen geschikt topic, dan maar even hier…
  (ik vind ‘m GRANDIOOS)

  • Dat Greta een autistisch wicht is dat door haar ouders schaamteloos wordt gebruikt voor hun eigen groenlinkse agenda: mee eens.

   Maar Greta is geen Hitler. Greta is een kind en met een behoorlijke beperking zelfs. Hitler was een dictator en een massamoordenaar die miljoenen doden op zijn geweten heeft. Greta is een 16 jarige die door haar ouders zo bang is gemaakt dat ze werkelijk gelooft dat de aarde binnen een paar decennia vergaat. Dat moet je die ouders aanrekenen, om hun kind op te offeren voor hun politieke hersenschimmen. Je zou meteen veilig thuis bellen als het bij de buren gebeurt. Dat kind is het slachtoffer hier, niet de dader.

   Je kunt niet de andere kant voor Hitler uitschelden en nog steeds verwachten dat ze je serieus nemen. Je kunt überhaupt niemand uitschelden voor wat dan ook en denken dat iemand überhaupt je nog serieus neemt.

 4. Johan P

  Tsja. Zelf ben ik nu 48. Ik heb 4 jaar geleden mijn biezen gepakt en ben uit Nederland vertrokken naar de VS. Ideaal? Niet op alle fronten, maar wel een stuk beter dan Nederland. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt terug te keren. Ondanks het feit dat ik na 4 jaar touwtrekken nu de definitieve beslissing heb gekregen dat na 20 jaar pensioenafdracht betalen ik er niet op hoef te rekenen dat ik er ook maar iets van terug ga zien en hier dus helemaal opnieuw moet beginnen met opbouwen/sparen voor mijn eigen pensioen. Het zij zo.
  Mijn broer is 3 jaar terug vertrokken en woont met zijn gezin in Zwitserland en zij ziin ook niet van plan terug te keren.
  Mijn ouders zijn al 10 jaar terug naar Spanje verhuisd, maar kunnen indien nodig de EU verlaten. Gezien mijn pa’s reputatie als wetenschapper en redacteur zou hij zo in de VS naar binnen kunnen op ‘merits’ alleen.
  2 Neven zijn nu van plan naar het VK te gaan om daar te studeren. De kans dat die straks naar Nederland terug gaan is klein.
  Een nichtje studeert nu in de VS. Zelfde verhaal.
  Een tweetal goede vrienden zijn met hun families naar Polen verhuisd en hebben daar nu hun landbouwbedrijf weer opgezet en doen het goed.
  Als ik zo eens rondkijk dan zie ik echt een enorme uittocht van mensen die echt willen werken en een instroom van uitvreters die nooit wat zullen toevoegen. Dat een land dat niet kan volhouden zou zelfs de meest achterlijke politicus toch moeten kunnen begrijpen.

 5. Pingback: De uittocht is begonnen … | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.