Loopt de coronagriep in de VS nou helemaal uit de hand? Volgens Trouw in ieder geval wel


Coronagriep des doods!

Is het in de VS bar en boos qua corona? Volgens Trouw wel in ieder geval:

[Trouw]: Het aantal besmettingen met corona blijft maar stijgen in de VS. Texas en Florida gaan weer deels op slot.

Op vrijdag probeerde vicepresident Pence de jongste cijfers nog onder wat peptalk te bedekken. “We hebben opmerkelijke vooruitgang geboekt”, bezwoer hij op de eerste persconferentie van de coronawerkgroep van het Witte Huis in twee maanden. “Alle vijftig staten gaan op een veilige en verantwoorde manier weer open.”

Een kille blik op die cijfers leert echter dat Amerika op dit moment vooral vooruitgang boekt in het aantal vastgestelde besmettingen. Terwijl de meeste ­Europese landen de curve succesvol hebben platgeslagen, loopt het aantal besmettingen in de VS sinds een week of twee weer snel op.

Maar goed: al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

Meer testen, minder doden

Het aantal vastgestelde besmettingen groeit snel -vooral doordat de Amerikanen veel meer zijn gaan testen- maar het aantal mensen dat door de coronagriep overlijdt vlakt de afgelopen 2 maanden af, zie grafiekje hierboven. En wie denkt dat het hakkeltje in de blauwe lijn een dramatische stijging is: think again. New Jersey heeft in een keer meer dan 1200 doden gemeld. Dat zijn dus mensen die de afgelopen maanden zijn overleden, niet de afgelopen dag.

Spinning heet dat. Proberen hoe-dan-ook de ander in een kwaad daglicht te stellen, ook al moet je de hele dekselse boel bij elkaar liegen en bedriegen. Maakt niet uit want Trump is een racist, fascist en een neo nazi toch? Een leugentje om bestwil telt dan niet.

1 reactie

Opgeslagen onder Lekker spinnen met ...

Een Reactie op “Loopt de coronagriep in de VS nou helemaal uit de hand? Volgens Trouw in ieder geval wel

 1. Johan P

  Tsja…cijfers.
  Meer testen betekent uiteraard ook meer positieve gevallen. Wat de media heel toevallig vergeet te melden is dat er wordt getest op anti-lichamen, dus ook iedereen die al hersteld is wordt aangemerkt als een geval. Op zich terecht, maar die persoon is niet ziek, maar ziek geweest, waarschijnlijk zonder het te merken.
  Daarnaast kun je op veel plaatsen niet aan het werk als je niet negatief wordt getest. Stel dat je naar huis bent gestuurd omdat je positief testte, en je doet een week later nog een test en die is nog steeds positief, dan komt dat toch in het systeem als 2 positieve testen, hoewel dat niet echt correct is. Slechts het aantal testen wordt geteld, niet het aantal dubbele of driedubbele testen.

  Tenslotte een stukje statistiek. STEL dat het aantal doden in de VS op zou lopen tot 200.000 (laatste bericht is 125.000, maar goed).
  Dat is dan 200.000 op een bevolking van ruwweg 350.000.000. Dus ruwweg 0.057% van de bevolking die overlijdt.
  Dan komt daarbij dat 80% van de overledenen vallen in de groep van 70+ jarigen. Dus voor de hele rest van de bevolking hebben we het dan over 20% van 0.057%.
  Gewoon de cijfertjes bekijken en je weet dat het hele gelazer enorm overtrokken is en absoluut geen reden om de hele economie af te sluiten.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.