Het dwaasdenken over duurzame energie, voorbeeldje zoveel


Met zulke vrienden …

Het tweetje hierboven komt van een snoeshaan waar ik het al vaker over heb gehad. Iemand die denkt dat duurzame energie in de vorm van wind en zon een goed idee is, zich niet realiserend dat elke tweet die hij uitstuurt juist het tegendeel aantoont. Mits je een beetje handigheid hebt in hoe je met data moet omgaan.

Zo ook deze natuurlijk. Het punt is natuurlijk niet of de gemiddelde per maand, jaar of week goed (negatief) correleren maar hoe vaak ze dat niet doen. Want voor die gevallen moet je in ieder geval vervangend vermogen hebben. Een hele batterij aan gascentrales laten idlen of kolencentrales op standby ter waarde van miljoenen. Gelijk dezelfde reden waarom wind- en zonne-energie nooit de CO2 uitstoot kunnen verlagen of dat duurzame energie goedkoper kan zijn dan kolen- of gascentrales: Die kolencentrales blijven aanstaan of het nou waait of niet en afbetaald moeten ze ook worden.

… heb je geen vijanden meer nodig!

Hierboven even een detail snapshotje van waar het over gaat. Er zijn dikke vinger zo’n 75 dagen van de 3.5 jaar waarin zowel wind als zonne-energie minder dan 10% van de elektriciteit kunnen leveren. Dat is grofweg zo’n 5% van de tijd. En dat is nog maar voor 10%. Alles wat daar buiten zit is letterlijk verkwisting. Die elektriciteit wordt niet gebruikt maar weggegooid. Of er moet geld op toe om het kwijt te raken.

2 reacties

Opgeslagen onder De Jacht op Subsidies

2 Reacties op “Het dwaasdenken over duurzame energie, voorbeeldje zoveel

  1. Patrick

    Las vandaag waar nog meer aan belastingpoet wordt uitgegeven voor linkse lobbies:
    https://www.wyniasweek.nl/laat-sigrid-kaag-stoppen-met-het-sponsoren-van-actiegroepen/

  2. Pingback: Het holle geblaat over duurzame energie en het totale onbenul ter linkerzijde: voorbeeldje zoveel | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.