Linkse mensen en getalletjes: een moeilijke, zo niet onmogelijke combinatie


Nieuw record …

Vuurwerkrecord is een feit: dit jaar voor 77 miljoen euro verkocht (…) Het voorgaande record werd in 2008 en 2009 behaald, toen er voor 74 miljoen euro aan vuurwerk werd uitgegeven.

Tja. Nieuw record dus?

… of toch niet?

Met een gemiddelde inflatie sinds 2008 van 1.8% is er sindsdien een geldontwaarding geweest van ruim 21%. De 74 miljoen van toen zou nu 90 miljoen zijn, nog steeds een dik record. En daarmee wordt de conclusie wel even precies het tegenovergestelde: i.p.v. dat mensen meer aan vuurwerk zijn gaan uitgeven, geven ze juist minder uit.

Kan natuurlijk niet, past niet in de narrative, het kletsje van linkse praatjesmakers dat we allemaal naar de kloten gaan ‘in a basket’ en dus dat de overheid maar snel het vuurwerk moet verbieden. Wat we zijn helemaal gek geworden! Vadertje Staat moet ons weke kindertjes redden! Straf ons! Straf ons! Wij zijn slecht! Door onze schuld, door onze grote schuld!

Donder toch op, linkse varkens.

2 reacties

Opgeslagen onder De Irrationele Mens

2 Reacties op “Linkse mensen en getalletjes: een moeilijke, zo niet onmogelijke combinatie

  1. Ad337

    Deel twee van deze stelling: geclaimde vuurwerkschade aan de verzekeraars was gelijk aan eerdere jaren: 15 miljoen. Dus afgenomen.

  2. Johan P

    Tsja. Hoewel je gelijk hebt Richard vraag ik me af of dit inderdaad moedwillige misinformatie is. Ik denk dat het intussen zo slecht is gesteld met de opleiding in het algemeen (en de opleiding tot journalist in het bijzonder) zo slecht is gesteld dat mensen oprecht dat soort basale zaken niet meer weten of kennen.
    Iedereen heeft wel eens van inflatie gehoord, maar ik vermoed dat vrijwel niemand nog weet wat het betekent. Net als vrijwel iedereen de term ‘quantummechanica’ wel eens heeft gehoord maar geen flauw benul heeft van wat dat nu inhoudt.
    Dat neemt niet weg dat er heel erg veel opzettelijke misinformatie wordt verspreid door de overheid en de MSM.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.