Knutselen met getallen: Het CBS doet het even voor


Feit: allochtonen vaker verdacht dan Nederlanders

Wat blijkt? Voor het eerst zijn er meer allochtonen verdacht van een misdrijf dan autochtonen, zie grafiekje hierboven. Met dank aan GeenStijl.nl voor de scoop.

Tja. Voor de oplettende lezertjes van mijn blog niet echt een schokkend feit. Dat zat er al een tijdje aan te komen. Of het nou Marokkanen, Turken, Antillianen of Surinamers zijn: qua criminaliteit zijn ze allemaal factoren erger dan Nederlanders. En binnenkort kunnen we onze lol op met Syriërs, daar hebben we er ook al 100k van in NLD rondlopen.

D’r zit iets raars in die getallen van het CBS

De gemiddelde burger ziet het niet maar voor wie wel iets van statistiek begrijpt is deze data compleet ongeloofwaardig. Kijk maar mee: tot ca 2011 blijft het aantal verdachte allochtonen stabiel rond de 120k. Het fluctueert maar heel erg weinig. Daarna echter begint het aantal allochtone verdachten stelselmatig jaarlijks met ca 6k per jaar af te nemen. Hoe kan dat?

Hoe kan het dat in de 7 jaren van 2005 t/m 2011 het aantal allochtone verdachten ramstrak stabiel is maar in de volgende 7 jaren van 2012 t/m 2018 dit via een onmiskenbare trend met ca 5% per jaar afneemt? Wat is er in 2011 gebeurd dat dit verklaart? Wat verklaart deze trendbreuk?

Het antwoord is: niets, nada noppes. Deze data klopt niet. Gemanipuleerde poep van het cbs, het ministerie van V&J of de politie. Of alle drie. Het aantal allochtonen is sinds 2011 met ca 25% toegenomen maar de totale criminaliteit moet met 33% zijn gezakt?

‘Geleufde ghij dèh zellef?’ zouden ze bij ons in het dorp zeggen.

[UPDATE 10 okt 2019]: Wat blijkt? het aantal gewapende overvallen is enorm toegenomen. Dat hele verhaal dat de criminaliteit steeds maar afneemt is lachwekkend.

1 reactie

Opgeslagen onder Gutmenschen

Een Reactie op “Knutselen met getallen: Het CBS doet het even voor

 1. Johan P

  De grafiek is correct, maar nog steeds troep en ja, dat kan beide.
  De grafiek weerspiegelt de data die wordt gebruikt en is dus correct. De data die er aan ten grondlsag ligt zoals die wordt gebruikt is ook ‘waar’. Maar er is sinds 2011 wel degelijk het eea veranderd, met name dat veel aangiftes gewoon rechtstreeks de prullebak ingaan, of gewoon helemaal niet meer worden opgenomen.
  Ook zie je hier het effect dat volgens het CBS de 3e generatie niet meer als allochtoon wordt geteld. Dat ze zich nog steeds gedragen als Turken/Marokkanen etc doet voor het CBS niet ter zake, men telt hen gewoon als autochtoon.

  Maar het grootste probleem is gewoon dat aangiftes niet meer worden gedaan tenzij het voor de verzekering nodig is. En zelfs als ze worden gedaan dan komen ze vaak uiteindelijk niet in het systeem terecht of worden ze ‘per ongeluk’ verkeerd geklassificeerd.
  Minder aangiftes betekent volgens de statistiek dat er ook minder criminaliteit is. Zo eenvoudig is het. Waarmee men maar weer eens aantoont dat er een gigantisch gat gaapt tussen theorie en werkelijkheid.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.