Politici kunnen niets


Eigen haard …

Vergelijk

Koophuis voor modale inkomens haast onbetaalbaar

met

Aantal daklozen in Nederland is sinds 2009 verdubbeld

en met

Rijtjeshuis van 1,5 miljoen euro is verkocht

Tja. En dus?

Waar zit het probleem?

Huizen zijn dus te duur voor een heleboel mensen. Of je nou wilt kopen of huren. Dat is op zich ook niet gek: al decennia lang wordt er te weinig gebouwd, al decennia lang zijn al onze Haagsche vrienden en vriendinnen bezig met plannetjes om daar iets aan te doen. En zoals iedereen die ouder is dan 3 op z’n dikke vingertjes kan natellen: Als politici zich ergens heel druk over gaan maken dan weet je het wel. Dat probleem wordt niet opgelost.

Ook in dit geval komt onze Mark en z’n gideonsbende natuurlijk met de meest mooie en wilde plannen om deze grote onrechtvaardigheid met wortel en tak uit te roeien:

Regeringspartijen: starters op woningmarkt en lage inkomens moeten erop vooruitgaan

Oftewel: volgend jaar zijn woningen nog duurder, zijn er nog meer daklozen en hebben gewone mensen nog minder mogelijkheid om een huis te kopen. Het probleem zit in Den Haag. Op het binnenhof om precies te zijn.

2 reacties

Opgeslagen onder De Irrationele Mens

2 Reacties op “Politici kunnen niets

 1. Ad337

  Regeren is vooruitzien. En steeds bewijzen veel politici dat niet te kunnen.
  Maar daarnaast is naar mijn inzicht ook sprake van kwade opzet.
  Ik veronderstel niet de enige te zijn die tot stomme verbazing ooit hebben gelezen dat enige tijd geleden wetgeving gemaakt is en van kracht is geworden die gemeentes op last van dwangsom asielzoekers na verkrijgen van verblijfsvergunning binnen één maand moeten huisvesten.
  Het idee achter deze wetgeving was dat autochtone Nederlanders gemakkelijk een hypotheek kunnen afsluiten terwijl uitkeringsafhankelijke asielzoekers dat niet kunnen.
  Toen al (en ik spreek over >25 jaar geleden) werd door toen regerende partijen gesimuleerd alsof 100% van de autochtone Nederlanders werkt en daarbij voldoende verdient om een woning te kopen.
  Maar zelfs betaalbare koopwoningen zijn al heel lang schaars. Veel mensen moesten toen al loten om een “premiewoning” te mogen kopen.
  Ik dicht veel politici niet alleen toe dat ze onbekwaam zijn maar ook nog handelen met kwade opzet. Om te “deugen” heeft dat tegenwoordig.

 2. Johan P

  Er speelt natuurlijk ook mee dat de huizen die wel beschikbaar zijn voor een goed deel naar de migranten gaan. Migranten die niets toevoegen aan de samenleving, maar wel bakken met geld kosten.

  Overigens moet ik Ad377 gelijkgeven, ik kon als alleenstaande ook geen voldoende grote hypotheek krijgen om mijn flatwoning te bekostigen, ook al bracht ik €30.000 spaargeld mee om in te leggen. Ik heb destijds de kans gehad om een lening bij mijn ouders af te sluiten voor het ontbrekende deel, maar dat is ook niet iederen gegeven. En ik praat niet over een huis met tuin, maar over een appartement van 100m2.

  Men wordt eigenlijk gedwongen om een partner te vinden en beiden moeten een baan hebben om een woning te kunnen bekostigen. Hoewel ik op zich niet tegen een twee-baans gezin ben, kan ik toch niet ontkomen aan de gedachte dat een dergelijke manier van handelen de kans op het stichten van een gezin wel een stuk kleiner maakt. Voor de autochtone bevolking dan, de allochtone nieuwkomers krijgen alles aangereikt en beginnen binnen de kortste keren te fokken als konijnen, 4-5 kinderen is in die kringen heel normaal.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.