Klimaathysterie: nu.nl doet het even voor


Klink, klokje klingelingeling …

Vergelijk

Recente zomers in Europa waren warmste van laatste vijfhonderd jaar

met

Grondvorst in oosten van het land, temperatuurrecord voor juli gesneuveld

Tja.

Hoezo ‘record’? Wat dacht je van ‘dat is normaal’?

Aan de ene kant de warmste zomer ‘since records began’, aan de andere kant nachtvorst wat ook nog nooit voorgekomen is. Een mens zou er haast van in de war raken. Is het klimaat dan toch aan het veranderen? En wordt het dan kouder of juist warmer?

Toch is het allemaal niet zo verwonderlijk. Niets anders dan wat statistische fluctuatie. Sterker nog, het zou gek zijn als niet elke maand dit soort berichten in de krant staan. Dan zou je pas op moeten gaan letten!

Maar goed. Ik heb geen enkele illusie dat de gewone burger, laat staan die hysterische pannenkoeken in het Haagsche, ook maar het flauwste idee hebben dat dit soort fluctuatie volkomen normaal is. Dat dit geen bewijs is van enige vorm van klimaatsverandering maar juist van het omgekeerde. Dat het de ene maand wat kouder of warmer is dan de andere maand en dat dat normaal, logisch en juist bij het klimaat hoort. Dat dit zogezegd juist goed nieuws is. Dat het ontbreken van deze records juist zou wijzen op het veranderen van het klimaat.

En dus ijdele hoop dat ze hun kletskleppende muiltjes dichthouden.


Die hittegolven moet je trouwens met een korreltje zout nemen, dat is allemaal fijn bij elkaar gefantaseerd door onze nationale voorliegers van De Bilt. Ook weer zo’n vervelend unconvenient truth’je waar onze Grote Leiders liever omheen lopen.

2 reacties

Opgeslagen onder De Irrationele Mens

2 Reacties op “Klimaathysterie: nu.nl doet het even voor

  1. Paul P. Veenstra

    Dit is je reinste onzin. Ik bestudeer het wereldklimaat sinds 2016 en alle bijzondere temperatuurverschillen worden verklaart door wat ik in 2016 (sceptisch) heb gelezen en sindsdien ben gaan volgen. Voorbeelden: 23º Celsius in New York 2016 met de kerst ipv. sneeuw. Laatste winter in Detroit met – 30º. Koudste deel van Australia 59,9º en nu veel kouder dan normaal. Brazilië zuid op dit moment waar het -5 graden is ipv. 35º . Saó Paulo met sneeuw daar waar in de geschiedenis nog nooit een vlokje was gevallen.en dan de gletsjers die doen wat ik al verwachtte en schreef in 2017 dat de Nederlanders nu wel palmbomen en sinasappel bomen in de Nederlandse tuintjes kunnen planten. Dit zijn zomaar een paar logisch verklaarbare feiten waar bijna iedereen blind voor is!

  2. Pingback: Hoe (on-)waarschijnlijk is dat hitte record eigenlijk? | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.