Geen kernenergie? Dan ook geen CO2 reductie.


Kloofje erbij?

Wat blijkt? Toch iets lastiger dan gedacht:

VN: Kloof uitstoot broeikasgassen en doelen klimaatakkoord groter dan ooit

Om het maar even kort te zeggen: geen schijn van kans dat dit ooit goed gaat komen.

Reality based world

Welkom in de echte wereld zou ik zeggen. Niet dat het een verrassing kan zijn, iedereen met twee werkende hersencellen roept al jaren dat de Parijse plannetjes complete luchtfietserij zijn. D’r is maar één technologie die een deuk in een pakje boter slaat en dat is niet windmolens of zonnepanelen. Als we consequent kernenergie blijven uitsluiten dan kun je al dat geleuter over CO2 reductie op je buik schrijven.

Het tweede punt is hoe losgezongen de politiek van de werkelijkheid is. De Haagsche jongens en meisjes hebben werkelijk geen enkel benul van hoe zelfs de meest basieke natuurkunde in elkaar zit. Die denken als je maar heel hart roept dat wind- en zonne-energie werkt dat dan magischerwijs de werkelijkheid wel zal volgen.

Dat is niet zo. Natuurkunde doet niet aan politiek. Het klimaat laat zich niet voor de gek houden met tamboerijnen, blokfluiten en bakfietsen. Hoe graag d66 en de rest van de linkse kliek dat ook zouden willen.

Deze elegante verschijning is veganiste geworden. Want dat spaart CO2.

2 reacties

Opgeslagen onder De Irrationele Mens

2 Reacties op “Geen kernenergie? Dan ook geen CO2 reductie.

 1. Johan P

  gewoon om even voer te geven en Richards gedachten hierover te horen :

  https://www.energy-charts.de/ren_share.htm?year=2017&source=ren-share&period=weekly

  Deze site (van een behoorlijk groot onderzoeksinstituut) beweert dat ongeveer 40% van alle energie die in Duitsland wordt opgewekt duurzaam is. Waarbij windenergie ruwweg 20% van het opgewekte totaal zou leveren en zonne-energie ruwweg 9%.

  De discussie die ik had met iemand kwam hierbij uit, toch interessant.
  Zeker het volgende stukje :
  Met de omzetting van de overtollige stroom (goedkoop) naar gas (rendement 75%-80%) naar H² gas lossen we ook het probleem op dat er soms weken achter elkaar geen wind is. Dat gas kunnen we immers opslaan in een leeg aardgasveldje of een paar zoutkoepels, zodanig dat we genoeg reserve hebben.

  Met eenvoudige onbemande gasturbines kunnen we er weer stroom van maken, wanneer wind en zon het laten afweten. Eventueel gedurende een periode van maanden!

  De kosten van wind, zon en opslag (Power-to-Gas en opslag in zoutkoepels) zijn zwaar gedaald en gaan volgens experts tot ~2030 met ~ hetzelfde tempo verder dalen. We eindigen met <1,5cent/KWu voor wind en zon geproduceerde elektriciteit. Dat is 3 – 10 keer lager dan kernenergie of fossiel (gas, steenkool, etc).

 2. Arthur Schop

  De (groene) overheid dwingt de bevolking letterlijk om lucht te kopen en legt accijnzen op zoals vroeger in het feodale tijdperk belastingen op de wind werden geheven.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.