Niet voor NWA: Stageplaatsjes


Diskrimminsme!

Wat blijkt?

[ingrid van Engelshoven, minister van wegkijken]: “Stagediscriminatie is onaanvaardbaar”

NWA komen maar moeilijk aan een stageplaats. Heel gek.

Je CV zegt niet alles

Ook al mag het CV hetzelfde zijn, toch zegt dat bij lange na niet alles. De persoon die er achter het CV schuil gaat is minimaal net zo belangrijk, misschien wel belangrijker. En daar wringt de schoen. Dat zeggen ook alle werkgever die hier mee in aanraking komen: niet aan beginnen, doorlopen, niet meer omkijken:

[Ingrid van Engelshoven, tearjerker]: “Het is niet voor het eerst dat onderzoekers constateren dat stagediscriminatie voorkomt. Dat is vooral het geval bij meisjes met een hoofddoek en jongens van wie werkgevers denken dat ze “risicovol” zijn. Ik ben benieuwd of werkgevers beseffen wat ze aanrichten. Want je knakt een droom, je beschadigt bij mensen het gevoel dat er plaats voor ze is in de maatschappij.”

Kun je gelijk zien hoe verknipt deze discussie is: in twee opvolgende zinnen zeggen dat het èn discriminatie om deze mensen nièt aan te nemen èn risicovol is om deze mensen wèl aan te nemen. Cognitieve dissonantie heet dat.

It’s the islam, stupid!

Hier, nog een quote’tje van het SCP:

[SCP]: Van de Marokkaans moslims bidt 78% vijf maal per dag, bij de Turkse moslims is dit 33%. Bij de Turkse moslims is het moskeebezoek toegenomen. Ongeveer 40% van beide groepen bezoekt tenminste wekelijks een moskee. (…) De meest gelovige groepen, de vrome en strikt praktiserende moslims, vormen samen 84% van de Marokkaanse moslims. Bij de Turkse moslims is dit 45%. Er zijn weinig seculiere moslims (7% bij de Turkse moslims, 2% bij de Marokkaanse moslims)

‘Meest gelovige groepen’ is policor voor ‘salafist’. Vrouwen zijn hoeren, joden moeten dood, homo’s van het dak en wij zijn apen en varkens, ondergeschikt aan de ware muzelman, dat soort werk.

Anyhow, hier nog meer linkjes van een amateurbloggertje over dit dode paard waar populistische snollekes als onze Ingrid graag aan gaan lopen trekken. Trek maar raak, Ingrid. Kijk maar weg en doe vooral niets aan de oorzaak. Alle Nederlanders zijn vuile racisten, je weet tog!

Het paard achter de wagen spannen is trouwens een specialiteit van onze Ingrid.

1 reactie

Opgeslagen onder De Zegeningen van de Multikul

Een Reactie op “Niet voor NWA: Stageplaatsjes

  1. Pingback: Boontje komt om zijn loontje: het onderwijs brokkelt af | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.