Het hersenloze geklep van Henkie Krol: Woningbouwverenigingen moet je niet afromen!


Meer geld voor sociale woningbouw!

Volgens Henk Krol moet de overheid de verhuurderheffingen voor woningbouwclubjes afschaffen:

[Henk Krol, 50 plus]: “Er moet een streep door de belastingen op de sociale huurwoning”

Want, zo denkt Henkie, dan kunnen die centen geinvesteerd kunnen worden in nieuwe -goedkope- woningen. Er is namelijk een enorm tekort aan sociale huurwoningen volgens Henk.

Kost 2 miljard per jaar.

Plunderen en stelen op kosten van de burger

Laten we maar eens een stapje terug doen. In 2006 is die afroming ingesteld omdat woningbouwclubs mega woekerwinsten maakten terwijl tegelijkertijd de overheid iedereen en z’n goudvis huursubsidie toeschoof. Tel daarbij op dat al die clubs bevolkt werden door ex-pvda’ers die nadat ze de deugpiemel genoeg hadden gelucht in de tweede speelkamer een makkelijk baantje zochten dat ook nog eens tonnen zou schuiven. Niks controleerbaar -wie is eigenlijk de eigenaar van een woningbouwvereniging?, zeg maar de definitie van gratis geld over de rug van de burger heen. Iemand er een maserati’tje erbij?

De keuze toentertijd was: of je schaft de huursubsidie af of je roomt die plunderclubjes af. En omdat huursubsidie afschaffen meteen betekent dat huizen in waarde gaan dalen was de keuze snel gemaakt. Pomp het geld maar rond. Tel daar bij op dat de huursubsidie bijna het dubbele is van de verhuurdersheffingen: geen enkele reden dat uitgerangeerde politici zich zorgen over hun baantjes moeten maken, er is nog geld genoeg.

Tekort aan woningen?

Dat er een tekort is aan goedkope woningen mag algemeen bekend zijn. Maar dat komt niet omdat er te weinig woningen zijn maar door een overschot aan ‘zielige mensen’. In Amsterdam bijvoorbeeld zijn de helft van de woningen van de woningbouw terwijl nog steeds de wachttijd 15 jaar is. Wat stelt onze Henkie eigenlijk voor? Nog meer ‘sociale’ huurwoningen? Dat driekwart van de woningen via de woningbouw verhuurd moeten worden?

Het simpele feit is dat er veel te veel mensen voor deze woningen in aanmerking komen. Iedere dobberneger uit donker Afrika heeft namelijk meteen recht op een woning, een uitkerinkje, een nieuwe miele en gratis karatelessen voor kleine Mo. Die wachtlijsten komen niet doordat er steeds meer Nederlanders zich inschrijven maar omdat Amsterdam omvolkt wordt door allerlei cultuurversterkertjes. Iets wat iedereen met eigen ogen kan zien die wel eens een teen binnen de stadsgrenzen heeft gezet. Het zijn niet de biculturele kansenpareltjes die de stad in galop verlaten maar de gewone Nederlander.

Laten we het maar eenvoudig voor crackpotje Henk samenvatten. Wil je de wachtlijsten inkorten, verlaag dan de huursubsidie maar eens. En doe de grenzen dicht voor allerlei uitvreetvolk die hier de boel -met toestemming van mensen zoals Henk- komen leegvreten. En smijt iedere crimineel met een dubbel paspoort de grens over. Zul je zien: in no time is dat hele ‘probleem’ van tafel.

Simpel, eenvoudig en doeltreffend. En daarom gaat Henkie dat niet doen.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Immigratie

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.