Allemaal even luisteren: Profeet James Hansen (NASA) spreekt ware waarheden!


Kunnen we even bij zinnen komen?

James Hansen, de eerste wetenschapper die klimaatsverandering op de agenda zette door zijn getuigenis voor het congres in 1988, doet even een stevig duitje in het zakje:

[James Hansen, NASA]: “The notion that renewable energies and batteries alone will provide all needed energy is fantastical. It is also a grotesque idea, because of the staggering environmental pollution from mining and material disposal, if all energy was derived from renewables and batteries. Worse, tricking the public to accept the fantasy of 100 percent renewables means that, in reality, fossil fuels reign and climate change grows.”

Hebben we dat allemaal goed begrepen, lieve linkse kijkbuiskindertjes?

Dat gekleuter met zonnepanelen en windmolens gaat de boel niet vooruithelpen maar werkt juist averechts. Hij zegt het letterlijk: als we zo door gaan dan neemt de CO2 uitstoot alleen maar toe, niet af.

Vergelijk dat maar eens met kinderkletsjes van onze politici ter linkerzijde:

Jesse Klaver is tevreden met het akkoord dat GroenLinks, PvdA, VVD, CDA, D66, CU en SP vandaag bereikten over de nieuwe Klimaatwet. De GroenLinks-fractievoorzitter ziet het als een duidelijk signaal dat de Nederlandse politiek het klimaat nu eindelijk serieus neemt.

Iedereen die nou nog loopt te kwaken dat groene linkse mensen het goed met het milieu voor hebben raaskalkt.

5 reacties

Opgeslagen onder Gutmenschen

5 Reacties op “Allemaal even luisteren: Profeet James Hansen (NASA) spreekt ware waarheden!

 1. John

  In bovenstaande blog worden aan aantal dingen uit zijn verband getrokken. James Hansen is een groot voorvechter van het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen (CO2 is daarvan de belangrijkste) onder andere door hernieuwbare energie. Voor wie twijfelt: Lees zijn boek “Storms of my grandchildren”.
  De quote “als we zo door gaan dan neemt de CO2 uitstoot alleen maar toe, niet af.” is niet toe te schrijven aan James Hansen. Hansen wil alleen zeggen dat hernieuwbare energie niet de enige oplossing is. De quote van Hansen komt voort uit het besef dat als alle energie uit hernieuwbare bronnen zou komen, er een heel grote batterijcapaciteit nodig zou zijn om perioden van mindere energieproductie uit windturbines en zonnepanelen te overbruggen, en daarmee veel metalen (zoals Lithium) om die batterijen te maken. Voor wie twijfelt: zoek het woordje “alone” in de tekst van Hansen en vraag je af wat hij met dat woordje zou kunnen bedoelen.
  Tot slot: James Hansen en Jesse Klaver (plus alle anderen die de Klimaatwet indienden) beogen precies hetzelfde: stoppen van de opwarming van de aarde door uitstoot van broeikasgassen. Voor wie nog twijfelt: bekijk de TED talk van James Hansen, die wordt aangekondigd met “Top climate scientist James Hansen tells the story of his involvement in the science of and debate over global climate change. In doing so he outlines the overwhelming evidence that change is happening and why that makes him deeply worried about the future.”

  • John,

   Dank voor je reply.

   Ik heb echter jaren geleden al besloten om over klimaatsverandering alleen maar te praten met mensen die tenminste natuurkunde hebben gestudeerd.

   Mijn insteek is dat dit weliswaar het aantal mensen flink beperkt maar dat je tenminste een redelijke kans hebt dat je met iemand praat die weet waar hij of zij het over heeft en niet maar anderen wat napraten. Mensen die bv Jesse klavier als valide bron gebruiken bijvoorbeeld laat ik maar links liggen.

   Daarom mijn vraag: Heb jij natuurkunde gestudeerd?

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.