Excellente scholen en de spastische reactie van links


Allemaal gelijk!

Paultje Rosenmöller, ex GL, vindt dat het labeltje ‘excellente school’ maar niks:

het label (excellente school werkt de) concurrentie tussen scholen in de hand, wat volgens Rosenmöller niet de bedoeling moet zijn.

Welja.

Concurrentie is goed voor de leerling

Als scholen met elkaar moeten concurreren dan heeft de gewone burger daar voordeel van. Scholen die zo nodig de kinders vol willen proppen met neo-marxistisch geklets krijgen zo het deksel op de neus: daar hebben ouders geen zin in en pakken kleine Jantje op om hem naar een andere school te brengen. Leraren die gaan staken? Prima, doe wat je niet laten kunt maar wij kiezen wel een andere school voor onze Annabel. Kleine Mo die meisjes op het schoolplein lastig valt en de school begint over ‘een tweede kans’? Daar denken de ouders heel anders over.

Dit houdt scholen lekker strak. Leraren hebben toch al de neiging om zo links als een tomaat in Oss te zijn dus een beetje de teugels aantrekken kan nooit kwaad. Laat scholen maar met elkaar concurreren: it’s not a bug, it’s a feature Paultje!

Cryptocommunist

Onze Paul zelf daarentegen is een tragikomisch figuur. Zoon van schathemelrijke ouders, nog nooit een dag gewerkt. Een crypto-communist die in de jaren ’70 voor Pol Pot in de Rotterdamse haven liep te collecteren, hoe fout kun je zijn? Heeft nog even lekker in de bus geblazen toen Fortuyn opkwam met het alom bekende resultaat: eentje van zijn terreurkluppie schoot Professor Pim persoonlijk door z’n kop.

Paultje moet er in ieder geval niets hebben. Stel je voor zeg: zijn achterban moet dan opeens gaan werken voor de centen! Dat nooit!

1 reactie

Opgeslagen onder Links

Een Reactie op “Excellente scholen en de spastische reactie van links

  1. Pingback: Het hersenloze geklep van links: buitenspelen | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.