Wag the dog: schoolreisjes voor iedereen!


Allemaal de bus in!

Onze geliefde politici hebben weer eens een klontje puur onrecht opgeduikeld:

Het kabinet wil voorkomen dat kinderen niet mee kunnen doen aan een schoolreis of sportdag wanneer ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet betalen.

Ondertussen zijn de Helden van GroenLinks en de SP al met moties, wetsvoorstellen en ellenlange interruptiesessies in de weer:

SP-Kamerlid Peter Kwint en GroenLinks hebben er tabak van dat jaar in jaar uit kinderen geweigerd worden bij schoolreisjes, kerstvieringen en sinterklaasfeestjes, omdat hun ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen betalen.

De moraalpaal staat weer strak tegen de rits, de wangen hebben rode blosjes en de temperatuur stijgt. Ja, ja, het is een groot onrecht!

Gelul

Dat geneuzel over die ouderbijdrage komt ook elk jaar terug. Lekker makkelijk scoren. Wie wil nou kleine Mohamed of Fatima op het schoolplein achterlaten? Die moeten ook meedoen met de kerst (!). De deugbrigade is weer op volle sterkte.

Laten we maar eens op de webstek van een willekeurige gemeente kijken. Wat zien we daar:

De meeste gemeenten hebben al lang dit probleem opgelost: de meedoen-bijdrage. In Eindhoven loopt dat -afhankelijk van de leeftijd van het kind- van 180 tot een kleine 500 euro per kind per jaar. Daar kun je heel wat schoolreisjes voor maken. Of naar de voetbal.

Wag the dog!

Daarmee wordt in een klap duidelijk wat voor hol geklep dit is: haagsche deugers die een niet bestaand probleem bedenken en vervolgens dat met veel belastingpoet willen gaan oplossen.

Terwijl je zou denken dat er wel wat andere dingetjes op de plank liggen. Honderdduizenden biculturele kansenpareltjes die hier al rovend en verkrachtend door de stad lopen. Of een minister die de vrije pers de mond wil snoeren. Het referendum dat achteloos in de prullenbak gegooid wordt. Antisemitisme op universiteiten. Corrupte politici met neukhutten.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De Zegeningen van de Multikul

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.