Miljoentje voor jou?


Opslag

Extra periodiekje erbij voor de chef:

ING Bank gaat jaarsalaris topman met 50 procent verhogen: slechts 3 miljoen euro, per jaar

Vakbonden gelijk over de zeik.

Bailout

De ING is een zgn systeembank. En dat is het probleem. Dit soort banken zijn zo groot dat als ze door mismanagement omvallen de plaatselijke overheid die met belastingpoet moet gaan redden. Dat is in 2008 ook gebeurd -de Nederlandse overheid heeft er 10 miljard ingestoken. Weliswaar is dat allemaal terugbetaald -incluis rente– maar dat was toentertijd niet duidelijk. Beleggers op de beurs wilden er in ieder geval de vingers niet aan branden, dat moest de belastingbetaler maar doen.

Daarmee wordt een boel duidelijk. Waarom hebben we in Nederland een ‘systeembank’? Dat is -letterlijk- een bedreiging voor onze nationale veiligheid. In plaats van de topman een miljoentje extra te geven moet deze bank in stukken worden geknipt. Zodat het geen systeembank meer is. Zodat de Nederlandse burger nooit meer hoeft op te draaien voor deze waanzin.

Maar goed, dat zul je de politiek nooit horen zeggen. Die klepkwaken liever vanuit hun neukhut iets over nepnieuws en dat we nou echt censuur moeten gaan invoeren.


p.s.: Behalve dit patsertje gaat er nog een partij op vooruit: De belastingdienst en dus de gewone burger. Dit miljoentje extra zou anders als dividend worden uitgekeerd aan de aandeelhouders -en voor 25% belast. Nu gaat het naar deze graaiert en dat levert 52% loonbelasting op. Het dubbele dus.

1 reactie

Opgeslagen onder Nederland-Cartelland

Een Reactie op “Miljoentje voor jou?

  1. Johan P

    Het is natuurlijk maar de vraag of de belastingdienst hier van profiteert. Naar mijn ervaring hebben veel van dergelijke figuren allerlei interessante constructies waardoor er uiteindelijk maar weinig belasting betaald wordt.
    Nog even daargelaten dat zelfs als het naar de belastingdienst gaat de burger er niet echt van profiteert.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.