Krijgen islamitische meisjes evenveel kansen als islamitische jongens?


Gelijke kansen voor islamitische jongens en meisjes?

Een paar dagen geleden heb ik al aangetoond dat islamitische basisscholen kutter-dan-kut scoren als het gaat om kinderen een kans te geven. De tweede vraag is dan natuurlijk: geldt dit voor jongens en meisjes evenveel?

Data

Er is geen publieke data die het schooladvies aan het geslacht per basisschool koppelt. Die data is er natuurlijk wel maar die is niet publiek beschikbaar. Er is wel data over hoeveel jongens en meisjes er op een basisschool zitten. Dat staat hier.

Resultaat

Wat blijkt? Voor iedere 100 jongens die er naar een islamitische basisschool gaan, gaan er 104.8 meisjes naar zo’n school. Dat is heel opmerkelijk omdat er ietsje meer jongens dan meisjes geboren worden: voor iedere 100 meisjes zijn er ca 101.9 jongens, zie grafiekje hierboven. Daar zit dus een verschil tussen van 6.7% tussen, een verschil dat (heel) ver buiten een normale statistische fluctuatie ligt.

Conclusie

Moslim jongens gaan significant minder naar een islamitische basisschool dan moslim meisjes. De oorzaak daarvoor is niet duidelijk.

Het kan zijn omdat jongens fors vaker naar het speciaal onderwijs gaan gecombineerd met het feit dat moslimkinderen in Nederland toch al een stuk slechter scoren qua onderwijs: moslim jongens worden misschien relatief vaker gedumpt op het speciaal onderwijs?

Het zou ook kunnen dat islamitische ouders hun dochters vaker naar een islamitische basisschool sturen -misschien moeten ze een brave moslima worden als ze later trouwen met een jongen uit het dorp van hun ouders? Beetje extra gehoorzaamheid en onderdanigheid erin drillen kan geen kwaad toch? Ies koeltoer!

Of dat ouders ook wel door hebben dat van zo’n islamitische basisschool je kind niet beter wordt? Voor meisjes maakt dat niet uit, die zijn binnen de islam toch net zo veel waard als de schurfterige hond van de buren maar voor jongens ligt dat anders. Dat zijn namelijk allemaal kansenpareltjes!

Niemand die het weet. Maar wat wel duidelijk is, is dat moslima’s in Nederland niet dezelfde kansen krijgen als moslims. En dat ligt aan de ouders. Dat is dan weer wel duidelijk, daar is geen twijfel over. Met dank aan de islam.

2 reacties

Opgeslagen onder De Zegeningen van de Multikul

2 Reacties op “Krijgen islamitische meisjes evenveel kansen als islamitische jongens?

  1. Republikein

    Vroeger hadden we hier de Huishoudschool voor domme gansjes als voorbereiding om te werpen.

  2. Pingback: Links taboe: ras vs IQ | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.