Het onnozele wensdenken van Heere Heeresma jr over Iran


Schandelijke uitspraken!

Bij de tpo.nl staat een stukje over de demonstraties in Iran en het getwitter van iemand van het AfD. Dat laatste schiet de auteur namelijk in het verkeerde keelgat want:

[Heere Heeresma jr, krabbelaar bij de tpo.nl]: “(…) een uitspraak van René Springer, die voor AfD in de Bondsdag zit: “Liever een stabiel mullah-regime dan een tweede Syrië met honderdduizenden doden en miljoenen vluchtelingen.” Iets zegt me dat Springer meer in zijn maag zit met die ‘miljoenen vluchtelingen’ dan met die ‘honderdduizenden doden’, maar ook buitendien is zijn uitspraak schandelijk. Heeft het Iraanse volk soms geen recht zich van een onderdrukkend regime te ontdoen? En verdient het daarbij niet onze steun, al was het maar morele steun?”

Tja. En dus?

Vrijheid? Waar dan?

Laten we maar eens een stapje terug doen.

Het eerste punt is namelijk dat -hoe goed of slecht deze demonstraties ook zullen aflopen- er geen sprake van enige vorm van vrijheid in Iran was, is of zal zijn. We hebben net de Arabische lente gehad, daarvoor de Groene Revolutie en het Midden Oosten is er bepaald niet beter op geworden. Laat dat maar eens tot je doordringen: door al die zogenaamde ‘democratische’ bewegingen zijn er honderden miljoenen mensen in een dictatoriale hel beland met honderdduizenden doden, miljoenen op de vlucht, terreurbewegingen die duizenden aanslagen hebben gepleegd en nog gaan plegen, massale executies, verkrachtingen en nog veel mee fijns. En nou opeens zou in Iran een beweging ontstaan die het Iraanse volk van haar onderdrukkers wil ontdoen? What are you smoking?

Sterker nog, dat is in de hele islamitische wereld zo, niet alleen in het Midden Oosten. Zelfs in westerse landen leiden grote concentraties van moslims tot hele erge problemen. Dat kunnen we elke dag met onze eigen ogen zien. Jij nog een aanslagje op de ongelovige honden erbij?

De islam is het probleem

De categorale denkfout die onze Heere maakt is dat hij denkt dat de islam te verenigen is met onze westerse liberale normen en waarden. Dat de islam ook voor de scheiding van kerk en staat staat, dat de islam ook de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel heeft staan. Dat de islam alle religies even waardevol vindt, ook het Joodse geloof. Dat de islam het irrelevant vindt of je homo of lesbienne bent. Dat de islam vindt dat vrouwen en mannen evenveel rechten hebben, dat seksisme niet toelaatbaar is, onder geen enkel beding. Dat democratie de enige staatsvorm is. Dat ieder mens voor de wet gelijk is en daar door wordt beschermd.

Dat is niet zo. Dat is helemaal niet zo. Dat is categoraal, fundamenteel en pertinent niet waar. Het is haast komisch, op het kafkaiaanse af. Dit staat allemaal haaks op de islam. Joden moeten dood, vrouwen zijn hoeren, homo’s van het dak. Wij zijn kafirs -apen en varkens- en van gelijkheid tussen man kan geen sprake zijn. Niks democratie of rechtstaat want sharia, niks vrijheid van meningsuiting want koran. Doe er nog een schepje lebensraum bij -lees: Dar al Harb- en klaar is Heere: de islam is een fascistische ideologie die tot doel heeft onze wereld te vernietigen en in te lijven bij de Dar al Islam.

Naïef of hypocriet

Daarmee wordt veel duidelijk, niet in de laatste plaats het naïeve gedachtegoed van onze Heere. De demonstranten in Iran kunnen net zo veel demonstreren als ze willen -net zoals in Egypte-, ze kunnen een ware burgeroorlog beginnen -net zoals in Syrië- of aanslagen plegen totdat ze scheel zien -denk aan Irak- en alles natuurlijk in naam van de democratie en het afwerpen van het juk van de mullahs maar veel zal het niet helpen. Het enige dat er uit komt zijn miljoenen vluchtelingen en honderdduizenden doden. Zolang men in Iran niet tegen de islam gaat demonstreren c.q. vechten zal er niet veranderen. En al doet men dat wel dan nog zullen er miljoenen vluchtelingen en honderdduizenden doden komen.

Naïef noemen we dat bij ons in het dorp. Of hypocriet, dat is hetzelfde bij volwassen mensen die beter zouden moeten weten.

3 reacties

Opgeslagen onder Islam

3 Reacties op “Het onnozele wensdenken van Heere Heeresma jr over Iran

 1. Johan P

  Een van de grootste problemen is dat vele ‘prominenten’, of het nu politici of schrijvers of wat dan ook zijn, hetzij nog steeds niet doorhebben, hetzij doen alsof ze het niet doorhebben, maar blijven beweren dat islam te verenigen is met de westerse waarden en normen.
  Islam is niet verenigbaar met wat dan ook. Dat is het nooit geweest en dat zal het nooit worden.
  Het is een eigenschap van de meeste mensen, dat men anderen, andere culturen, andere godsdiensten probeert te zien in het licht van de eigen cultuur/godsdienst etc. En dat men aanneemt dat dezelfde waarden leidend zijn.
  Dat is ook waarom het zo’n schok was voor -met name de amerikaanse- troepen in de oorlog met Japan. Het hele idee van zelfmoordvliegtuigen, zelfmoordaanvallen op de grond, het was volledig onverenigbaar met de westerse cultuur, maar het is een vrij normaal onderdeel van de Japanse cultuur.
  Hetzelfde gold voor de omstandigheden in de nazi-vernietigingskampen toen die werden bevrijd.
  En hetzelfde zag men in Korea en in ergere mate in Vietnam, waar oorlogvoeren heel anders was. En waar de behandeling van krijgsgevangenen door de tegenpartij zo verschilde van alles wat men was gewend dat de eerste gevangenen die ontsnapten /uitgeruild werden niet werden geloofd toen ze met hun verhalen kwamen.
  Een ander voorbeeld is de gruwelijkheden die in diverse Afrikaanse landen worden begaan. Veel mensen geloven het niet, omdat het zo ver buiten de eigen perceptie van normaal/redelijk/beschaafd gedrag is dat men zich niet voor kan stellen dat mensen werkelijk zo kunnen handelen.

  Ondanks het feit dat men er keer op keer tegenaan loopt lijken veel mensen niet in staat te zijn de omslag te maken en in ieder geval te accepteren dat waarden en normen niet universeel zijn.
  De normen en waarden binnen islam zijn principieel onverenigbaar met alles waar de westerse normen en waarden op zijn gestoeld. Pas als voldoende mensen dit begrijpen kan er echt aan de enige mogelijke oplossing worden gewerkt: geen islam in het westen. Moslims zonder uitzondering allemaal actief repatrieren naar moslim-landen, en alleen tijdelijke verblijfsvergunningen toestaan, voor een jaar, met maximaal 3 verlengingen, op die voorwaarde dat er geen enkel islamitisch gebruik of ritueel wordt uitgevoerd zolang men hier is.
  Handel tussen islam en het westen kan mogelijk zijn, maar islam moet hier worden verboden, zoals in Saudi-Arabie alle andere godsdiensten ook verboden zijn.

  • Je kunt het bv ook zien aan de Universele Rechten van de Mens, een document dat door de VN is opgesteld in 1948. Is door ongeveer alle landen ter wereld ondertekend behalve door Islamitische landen. Die hebben namelijk een ‘islamitische universele rechten van de mens’.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Declaration_of_Human_Rights
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Ca%C3%AFro-verklaring_van_de_mensenrechten_in_de_islam

   • Hier het verschil:

    De Caïro-verklaring wijkt op essentiële punten af van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Voorbeelden zijn:

    De vrijheid van meningsuiting komt bijvoorbeeld terug in artikel 22 en wordt hier beperkt tot meningsuitingen die in overeenstemming zijn met de sharia;

    Er zijn zeer ongelijke rechten voor mannen en vrouwen. Artikel 6 vermeldt dat de vrouw haar eigen rechten en plichten heeft en dat de man voor het onderhoud van de familie dient te zorgen;

    Er is geen vrijheid van godsdienst. Artikel 10 verbiedt expliciet het beoefenen van of bekeren tot een andere godsdienst dan de Islam; artikelen 19 en 22 bespreken straffen voor afvalligen.

    De laatste 2 artikelen (24 en 25) van de verklaring geven aan dat àlle artikelen in de verklaring volledig ondergeschikt zijn aan de sharia:

    Art. 24: ‘Alle rechten en vrijheden genoemd in deze Verklaring zijn ondergeschikt aan de Islamitische sharia.’
    Art. 25: ‘De Islamitische sharia is de enige referentiebron ter uitleg en verduidelijking van alle artikelen van deze Verklaring.’

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.