Wat betekent het belastingplan van oom Donald voor Nederland?


Make America Great Again!

The Great Orange Baffoon heeft zijn belastingplannetje er door gekregen. Kern is de verlaging van de vennootschapsbelasting -a.k.a. de belasting op winst maken- van 35% naar 21%. De VS zit opeens stevig in het midden van de OECD qua belastingen.

Daarmee komt een ongemakkelijke waarheid bovendrijven: De VS is opeens een veel aantrekkelijker land om te investeren geworden dan NLD. De vennootschapsbelasting in NLD is immers 25% en dat was een van de key redenen dat de Amerikanen Nederland uitzochten om als springplank voor de EU te functioneren. En dat gaat om een boel geld: De Amerikanen zijn 22% van het totale FDI en daarmee verreweg de grootste. Nog afgezien van wat via Luxemburg hier naar binnen stroomt.

Nog erger wordt het als je kijkt naar de investeringen van Nederland in de VS. De Amerikanen investeren hier 20 miljard per jaar maar wij investeren het dubbele in de VS. Daarmee overduidelijk aantonend dat de VS al heel wat aantrekkelijker was om te investeren dan ons eigen kikkerlandje: Ook zonder de belastingherziening van oom Donald lag de VS al een straatlengte voor.

Investor Protection

Tel daarbij op dat de rechten van investeerders in de VS een heel stuk beter gerespecteerd worden dan in NLD -herinnert iemand zich het kabuki theater rond AkzoNobel nog?- en het moge overduidelijk zijn: Als wij niet snel onze politici intomen dan droogt dit allemaal heel snel op. Dan kan het CBS en het SCP mooi gecoördineerd van die juich-berichtjes de wereld in slingeren -en het kabinet juichtaapt wel mee- maar dan komt er echt snel een einde aan al deze flauwe kul.

Running for the door, mark my words.

ATT bonus

7 reacties

Opgeslagen onder Gutmenschen

7 Reacties op “Wat betekent het belastingplan van oom Donald voor Nederland?

 1. Johan P

  Nu is dit maar 1 van de punten.
  Voor het grootste deel van het amerikaanse publiek is de hervorming van de inkomstenbelasting. Ondanks alles wat de media en de linkse gutsmenchen roeptoeteren is het gewoon een feit voor veruit de meeste amerikanen er een enorme verbetering aankomt.
  JA, veel aftrekposten zijn verdwenen.
  Daartegenover staat dat de belastingvrijevoet VERDUBBELT. Voor een alleenstaande gaat die naar $12.000, voor een getrouwd stel of gezin naar $24.000
  Dat is een zeer fors bedrag waar je dus GEEN inkomstenbelasting over hoeft te betalen. Sterker nog, voor heel wat lager opgeleide Amerikanen is dat zo ongeveer hun hele jaarinkomen.

 2. VarAway

  Dat toonTJE van uw berichtJE……” Belasting plannetJE”,
  ” TGOrange Baffoon ” doet voor mij de deur dicht.
  Zoals rubberen Rutte zei ” doe eens normaal man “.
  Eindelijk eens een man met cojones in het WH.
  Dank voor uw reactie overigens @ Johan P.

  • volgens mij zijn wij het eens

  • ik vind trouwens dat je alle politici voor schut moet zetten, of je het nu met ze eens bent of niet.

   Al was het dat alleen maar omdat het overgrote deel dat ze uitkramen spetterende bs is. Of gewoon direct gelogen.

   • Johan P

    Niet allen dat.
    (Humoristische) kritiek is een belangrijke maatstaf voor politici. Politici/politieke leiders zonder wat zelfspot of die niet tegen kritiek kunnen of het niet kunnen verdragen het mikpunt van spot te zijn, zijn vrijwel allemaal dictatoriaal aangelegd.
    Kijk naar de grote dictators, zowel in huidige tijd, het recente verleden als wat verder in de tijd.

    • We hebben het niet over dictators, dat zijn criminelen. We hebben het over gekozen politici die 15 min nadat de stemmen zijn geteld al hun beloftes zijn vergeten en beginnen aan elkaars piemel te trekken. Met een strakke moraalpaal trekken ze de pot vaseline open: Het moet eerlijker en nou op z’n grieks!

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.