Nederland: het land van daderknuffelen


Even lekker djoeken!

Vergelijk

Agent in hals gestoken in Helmond

met

Killing Rocco the police dog got John Rush 3⅓ to 7 years in prison.

But add in attempting to disarm a sheriff’s deputy, stabbing a Pittsburgh police officer and assaulting two others, and the sentence for John Rush climbed to at least a 17-year-9-month prison term — which could run all the way up to 44 years if he doesn’t make parole.

Lekker potje daderknuffelen

In Nederland kijken we alleen naar de dader. Diens rechten moeten -koste wat kost- beschermd, gerespecteerd en zo nodig nog wat opgefluft worden. Het is helemaal prima toppie-joppie-ok als je de politie uitscheldt, aanvalt, met stenen gooit en dan nog even de boel in de fik steken. Of gewoon dreigen met een vuurwapen en dan achteraf gaan lopen janken dat de politie allemaal vuile racisten zijn.

In de VS denken ze daar heel anders over. Wie daar een agent aanvalt zit behoorlijk in de problemen. De burger eist van de politiek dat niet de dader maar het slachtoffer beschermd wordt. En omdat alle senior functies bij de Amerikaanse overheid gekozen functies zijn is het beleid er ook naar.

Ga maar na: wie 3 keer met justitie in aanraking komt krijgt er gratis en voor niets 10 jaar bij in het staatshotel. Niks tweede kans. Alle leden van een groep zijn aanspreekbaar als er iets gebeurd, ook al hebben ze zelf niets gedaan. Elkaar de schuld geven is er niet meer bij. Voor een ‘hatecrime’ krijg je dubbel uit de zak, gewoon omdat de burger daar geen zin in heeft. En als je op straat wordt aangevallen dan mag je terugschieten. Colt is ‘the great equalizer’, niet een of ander fopkletsje over ‘gelijkheid’, ‘eerlijkheid’ en ‘diversiteit’.

Ik denk dat hij een middagje schoffelen krijgt. De agent bedoel ik, niet de messentrekkert. Die loopt al weer op vrije voeten rond.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Gutmenschen

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.