Mike Pence, #MeToo en de ‘Law of unintended consequences’


Nieuwe seksuele revolutie?

Vergelijk

‘#metoo is begin van nieuwe seksuele revolutie’

met

[The Mike Pence Rule]: Unless his wife is there, (VP Mike Pence) never eats alone with another woman or attends an event where alcohol is being served.

Allemaal beesten!

Het kan niemand ontgaan zijn: de afgelopen week zijn we overspoeld met de wildste ophef over mannen die hun handen niet thuis kunnen houden. Dag-in-dag-uit bij DWDD, Pauw, Tan en hoe ze allemaal mogen heten, heel twitter is radioactief en dat het nu maar eens duidelijk moet zijn: mannen zijn allemaal seksistische beesten die vrouwen liefst per kilo aanranden en verkrachten.

Toch is het verstandig om even pas op de plaats te maken. Het overgrote deel van de mannen is natuurlijk geen verkrachter. Een foute grap is geen aanranding. Hoogstens getuigd het van slechte manieren maar daar blijft het wel bij. Maar de weerslag kan nog wel eens veel forser zijn dan al deze hashtag SJW denken.

Ga maar na. Stel je hebt twee kandidaten voor een kantoorfunctie. Dirk en Annabel. Zelfde cv, zelfde ervaring. Alleen Annabel heeft haar facebook timeline vol staan met #MeToo postings en Dirk met foto’s van zijn vakantie. Wie neem je aan?

Annabel? Dan weet je zeker dat je nooit meer met haar alleen in een kamer een meeting kan hebben. Voordat je het weet wordt je beschuldigd van ongepaste intimiteiten. Carrière aan gort als je niet al ontslagen wordt, als de buurt en je vrienden daar achter komen is ook je sociale leven door het putje. Ook al heb je niets oneerbaars gedaan. Ook al is Annabel een gestoorde bitch die wraak wil nemen over een matige beoordeling of een gemiste promotie. Het is godsonmogelijk om je onschuld tegen seksuele intimidatie te bewijzen als deze heksenjacht zo massaal wordt doorgezet.

Vrouwen aannemen = extra risico

Fantasie? Overdreven?

Welnee. Hetzelfde gebeurd al met moslims -niet aannemen want je weet niet of ze allemaal extremistische haatpraat gaan uitkramen na hun proeftijd- en negers -misschien heeft ‘ie wel een strafblad?

Het aantal jonge vrouwen dat net op de arbeidsmarkt komt -en dus geen arbeidsverleden heeft- en dat ook dit soort extreme SJW ideeën heeft is niet bepaald klein. Dan hebben we het al snel over 15% of meer van de groep. Misschien toch maar gewoon Dirk aannemen?

1 reactie

Opgeslagen onder Gutmenschen

Een Reactie op “Mike Pence, #MeToo en de ‘Law of unintended consequences’

  1. Pingback: Van MeToo naar NotYou | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.