Demofobie of democratie?


Prijsschieten!

Vergelijk

Democrats quickly call for tighter gun laws after Las Vegas shooting massacre

met

Honderden gewonden door politiegeweld bij referendum Catalonië

en met

A 20-year-old man became Chicago’s 500th homicide victim on Sept. 17, 2017, when he was shot at the intersection of West 24th Street and South Western Avenue.

Wapens om je te beschermen of om te moorden?

Een idioot in Las Vegas knalt 59 mensen af en iedereen begint over het beperken van het wapenbezit. Terwijl in steden als Chicago jaarlijks het vijftienvoudige aan moorden gebeurt maar daar heeft niemand het over. Zijn toch maar negers die elkaar kapotschieten, who cares? Hypocriet heet dat bij ons in het dorp.

Tweede punt is natuurlijk dat in de Amerikaanse grondwet het wapenbezit verankerd is. Niet om je tegen je buurman te beschermen maar tegen de overheid. En dat dat een heel goed plan is hebben we allemaal dit weekend kunnen zien in Spanje waar de centrale overheid er geen enkel probleem mee heeft om mensen die willen stemmen met de wapenstok door de stad te drijven. Dat zou heel anders zijn gelopen als de Spaanse burger een m16 thuis had staan.

Demofobie

Hier in Nederland kunnen de Haagsche jongens en meisjes er ook wat van: de referendum wet. Iedereen met twee werkende hersencellen ziet meteen dat dat een heel prima manier is om het partijkartel een gevoelige slag toe te brengen: politici mogen dan eindeloos elkaars knop opwrijven maar als het de burger niet bevalt dan kan die dat via een referendum alsnog afschieten. Democratie ten top en daarom dus weggestemd:

Het correctief referendum op de knieën gebracht door ‘demofobie’

Voordat wij over de VS of over de Catalanen gaan praten moeten we onze eigen politieke kliek opschonen.

3 reacties

Opgeslagen onder Vrijheid

3 Reacties op “Demofobie of democratie?

 1. Johan P

  Gewoon even een weetje: in de afgelopen 10 jaar was het aantal slachtoffers van ‘mass-shootings’ in de EU ieder jaar hoger dan in de VS.
  Schrijver haalt Chicago aan, maar moet daar nog wat aan toevoegen in mijn ogen.
  Chicago heeft zo ongeveer de strengste wapenbezit-wetten in de hele VS. Toevallig (nee, niet echt dus) heeft Chicago ook VERUIT de meeste moorden waarbij vuurwapens zijn gebruikt.

  Nog een weetje: meer dan 90% van alle ‘mass-shootings’ inde VS gebeurden de afgelopen 10 jaar in zogenaamde ‘gun-free zones’ waar mensen dus hun wapen niet mee mogen nemen.
  Ja, hehe, wat raar. Die schutter zijn ook niet gek en kiezen dus bewust om hun actie uit te voeren op plekken waarvan ze er (vrij) zeker van kunnen zijn dat er niemand is die terug kan schieten.

  Overigens zijn er ook leuke stats te vinden over hoe vaak een wapen is gebruikt om een overval, beroving, inbraak of verkrachting te voorkomen. Om de een of andere rare reden halen die stats het nooit in de media

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.