Lilianne Ploumen: De schrik van de derde wereld


Volgens Lilianne Ploumen hebben kinderen betere kansen als zij in de prostitutie gaan werken

Kledingindustrie

Vergelijk

[Juni 2015]: Afgelopen week was minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in Bangladesh. Het doel van deze missie is om zelf de stand van zaken te bekijken in de Bengaalse kledingindustrie. Ook vakbond FNV, Fair Wear Foundation, Schone Kleren Campagne en brancheorganisaties uit de kledingsector reisden af naar de kledingfabriek van de wereld.

met

In a soon-to-open Arkansas factory, 21 production lines manned by the Sewbot will be capable of making 1.2 million T-shirts a year–and the ripple effects will soon be felt in garment factories in the developing world.

Tja. Niet echt een verrassing

Bedrijven wegpesten

Iedereen kan het op z’n 10 dikke vingertjes uittellen. Alle baantjes die geautomatiseerd kunnen worden zullen dat uiteindelijk ook worden. Machines zoals dit zijn misschien wel duur maar ook oneindig veel productiever dan hele rijen aan Bengaalse meisjes. Uiteindelijk slaat de wijzer altijd door naar dezelfde kant: Oppakken en wegwezen.

Ondertussen lobby’t onze Lilianne voor het kalt stellen van de textielindustrie in Bangladesh. Want die zouden -volgens haar dan- deze meisjes uitbuiten. Dat geeft net dat laatste zetje aan de (in dit geval) Chinese ondernemer: beter investeren in Arkansas dan in Dhaka. Veel te veel gedonder, voordat je het weet heb je een of andere sanctie of actiegroep aan je kont hangen. Productie overbrengen naar de VS dan kunnen ze je nooit meer wat maken.

Dan maar de prostitutie in?

Deze meisjes werken in die fabrieken daar omdat dat hun beste keuze is. Elk ander baantje levert minder op en heeft slechtere arbeidsomstandigheden. Niet voor niets verhuizen jaarlijks hele volksstammen naar de grote stad. Op het platte land is geen werk en woekert een extremistische islam, in de grote stad kunnen de kinders tenminste nog een paar jaar naar school.

Behalve als onze Lilianne daar lucht van krijgt natuurlijk. Dan is het snel gedaan met al dat moois. En wat zouden deze meisjes dan kunnen gaan doen? Drie keer raden:

In one famous 1993 case U.S. senator Tom Harkin proposed banning imports from countries that employed children in sweatshops. In response factories in Bangladesh laid off 50,000 children. What was their next best alternative? According to the British charity Oxfam a large number of them became prostitutes.

Dagloners pijpen dus. En alles doorslikken hoor, anders krijg je straf van onze Lilianne!


ps: Dat socialisme kinders in de prostitutie drijft is niks nieuws hoor. Gebeurt wel vaker.

1 reactie

Opgeslagen onder Links

Een Reactie op “Lilianne Ploumen: De schrik van de derde wereld

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.