De dagtaak van politici: Lekker de burger in z’n bek schijten


No post today

Wat blijkt?

[Henk Kamp, links licht]: Post straks mogelijk minder vaak en tegen hogere kosten bezorgd

Echt?

Recipe for disaster: politici die voor ondernemertje spelen

Het is jammer dat de gemiddelde burger en de journalistiek het geheugen van een goudvis hebben. Hier een postje uit 2013. Hier eentje uit 2010. Precies dezelfde discussie.

Het simpele feit is dat de overheid er weer kubieke meters belastingpoet tegenaan gaat gooien, ook al zeggen ze van niet. Juist omdat dit staatsbedrijven zijn. De achterban van de PvdA dus. De post is een fossiel uit lang vervlogen tijden dat helemaal vol zit met FNV stemmertjes. Geen enkele politicus die daar tegenin gaat.

Kerntaken

Een minister die het heeft over de prijs van postzegels (!) is duidelijk de weg kwijt. De overheid moet zich concentreren op haar kerntaken -politie, justitie, defensie- en daar hoort overduidelijk zo’n dinosaurus uit de vorige eeuw niet bij. Plus dat Henkje en z’n vrolijke gideonsbende daar nogal wat steken laat vallen: de criminaliteit in Nederland loopt nu zo hoog op -wat al onze beroepsontkenners ook zeggen- dat de burger nu burgerwachten gaat organiseren. Elke week wordt er wel ergens de noodklok geluid.

Waarom geloven we toch iedere keer weer die fopsinterklazen terwijl we met het zelfde gemak iedere keer keihard in ons gezicht gespuugd worden door dat liegende tuig? Hoe van de pot gerukt moet je zijn? Een politicus interesseert zich geen ene reet voor Nederland. Die is het alleen maar te doen om zijn baantje. De mooie meneer spelen en je laten pijpen door je secretaresse.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Links

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.