Hypocriet: SP mag niet meer automatisch afdrachten incasseren


Confiscatie

Ronaldje Plasterk (PvdA) doet eens lekker SP’tje pesten:

De vergoeding die SP-politici ontvangen voor hun werk in parlement, Provinciale Staten en gemeenteraden mag binnenkort niet meer rechtstreeks in de partijkas worden gestort.

Voor wie het niet weet: De SP eist van al haar politici dat die hun salaris in de partijkas storten. Vervolgens krijgen al die politici dan van de partij een uitkerinkje niveautje bijstand plus. En om dat nog wat makkelijker te maken moet de staat de salarissen direct op de rekening van de SP storten. Onze Ronald steekt er een stokje voor, SP boven in de boom etcetera, enzoverder. Je kunt het gekrakeel uittekenen.

Dwang

Dat de SP de rijkste partij is zal niemand verbazen maar op zich zijn de getallen niet erg hoog. Interessanter is hoe met zo iets simpels de SP zich in de kaarten laat kijken. Als alle broeders van de juiste rode snit zouden zijn dan is het aanmaken van een automatische overschrijving aan het begin van de maand natuurlijk een klein kunstje. Maar toch is de SP daar niet gerust op.

Mensen doen namelijk moeilijk over het maandelijks weggeven van de helft van hun salaris. Het is anders om je eigen geld over te maken naar de partijkas dan om dat geld nooit te zien en maandelijks een bedragje van de partij te ontvangen. Dat geeft ook goed aan wie de meester is en wie de horige binnen de SP. (*)

Hypocriet

Maar toch is de echte hypocriet onze Ronald zelf. Als dit namelijk consequent doorgevoerd wordt dan weet ik er nog wel eentje: de contributie van de vakbonden.

Wat blijkt namelijk? Die contributie wordt direct door werkgevers afgedragen aan de bonden. En niet alleen dat: het is ook nog eens bruto. Over dat bedrag wordt geen belasting betaald. Hetzelfde geldt trouwens voor al die linkse zieligheidsclubjes. Daarmee wordt duidelijk welk spelletje hier gespeeld wordt.

De PvdA is een soort politieke herpes: als je het eenmaal hebt kom je er nooit meer van af.


(*) Hetzelfde hypocriete bedrog zie je bijvoorbeeld bij de verkiezingsdatum, de voorheffingen op je inkomen en het jaarlijkse feest van belastingaangifte doen. Laat mensen een keer per jaar belasting betalen op 1 mei en organiseer de verkiezingen op 15 mei?

7 reacties

Opgeslagen onder Links

7 Reacties op “Hypocriet: SP mag niet meer automatisch afdrachten incasseren

 1. Ik vrees dat het hier een ordinaire belastingontduiking is door de SP.
  Ik vermoed dat door een deel van het salaris niet te betalen aan de vertegenwoordiger, maar rechtstreeks aan de partij, de vertegenwoordiger alleen belasting betaalt over wat die ontvangt.
  Door het gehele salaris te ontvangen is belasting verschuldigd over het geheel, betalen aan de SP zal fiscaal wel niet aftrekbaar zijn.
  Ik kan het mis hebben.

  • Jelle,

   Dat is niet zo. Er wordt gewoon inkomsten belasting afgedragen.

   Probleem is echter dat dit valt onder het kopje schenking aan politieke partijen en dat er dus geen schenkingsbelasting betaald moet worden.

   Kun je je dat voorstellen? Als je een auto wil kopen voor je eigen kinderen mag je 10 of 20% neertellen bij de fiscus maar geld aan de spelen geven is gratis.

   • Begrijp het niet.
    Als er geen financieel nadeel is, waar maakt de SP zich dan druk over ?

    • Als mensen zelf elke maand de helft van hun salaris naar de partij moeten overmaken dan komt daar behoorlijk gemor van.

     Er is een groot verschil tussen elke maand 2000 euro van de partij krijgen of elke maand 5000 euro van de overheid waarvan je 3000 euro moet inleveren bij de partij. Dan zien die shagrokers met hun ongewassen stinkkoppen er toch heel anders uit als je op de wekelijkse partijvergadering komt.

     Hier een fototoje van een sp stemmert

 2. De SP wil geen regeringsverantwoordelijkheid dragen. Fiscaal kan hij dus maar beter als een bank worden behandeld.

 3. Pingback: De hemelvaart van de messias: Eberhard van der Laan | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.