Het ‘goede verhaal’ van GroenLinks


Verliezend verhaal

GroenLinks heeft het beste verhaal over terreur. Jammer genoeg is dat het ‘verliezend’ verhaal en dus is dat heel erg want rechtse mensen houden zich niet aan de rechtstaat en zijn dus eigenlijk vuile nazi’s. Ok, dat laatste heb ik er zelf bij bedacht, maar veel zal ik er niet naast zitten.

[Chris Aalberts, krabbelaar bij tppo.nl]: “GroenLinks heeft het alternatieve verhaal over terreur: we hebben een rechtsstaat en dus zijn de regels voor iedereen hetzelfde. Dat hebben we zo afgesproken. Moslims en niet-moslims krijgen dus dezelfde behandeling en van een strijd tegen islamisering kan geen sprake zijn. Er kan alleen sprake zijn van een strijd tegen alle terreur en geweld. Alle vormen van terreur zijn erg en ze moeten allemaal bestreden worden. Maar helaas voor GroenLinks is dit een verliezend verhaal.”

Echt?

Rechtstaat

Klinkt aardig natuurlijk, een kwebbeltje over de rechtstaat en dat onze vrienden van GroenLinks zich daar aan willen houden -en impliciet dus iedereen die een paar nare vragen stelt niet- maar dat is toch echte klets.

Kan iemand één quote van Wilders opnoemen waarin hij zegt dat hij de principes van de rechtstaat niet meer leidend vindt? Kan iemand één enkele simpele quote opduikelen waarin Wilders aangeeft dat de wet niet geldt voor alle Nederlanders?

Nee? Echt niet? Ook als je heel goed je best doet?

Nou, dan zijn we er over uit: Dit is gelul. Of het nou links of rechts is: alle partijen zijn het er over eens dat de rechtstaat voor ons allemaal geldt. Sterker nog, rechtse partijen zijn juist meer gehecht aan de rechtstaat dan linkse. En daar zijn de voorbeelden nou juist weer wel heel erg overvloedig voor te vinden. Hoe vaak wordt Wilders wel niet met de dood bedreigd door allerlei linkse lieden? Of hoe vaak wordt de VvMU niet onder vuur genomen door linkse gutmenschen als je iets naars zegt over hun knuffelbeertjes?

Geen tolerantie voor intoleranten

Het echte verhaal is natuurlijk precies andersom. Onze rechtstaat beschermt de gewone man niet meer maar geeft allerlei islamitisch tuig alle ruimte om eens lekker te hakbarren. En als je er iets van zegt moet je vrezen voor je leven. Wij zijn kortom veel te tolerant tegen intolerantie.

Onze rechtstaat komt een paar strepen te kort. Neem bijvoorbeeld die redelijk psychotische discussie over het uitzetten van criminelen met een dubbel paspoort. Mag niet, kan niet, moeten we niet willen is het hysterische gegil ter linker zijde terwijl iedereen het er juist wel over eens is dat al die terreur aanslagen gepleegd worden door half criminele geradicaliseerde moslims met twee paspoorten. Of dat geruk over moskeeën: Iedereen weet en de gemiddelde moskee doet er ook helemaal niet geheimzinnig over dat moskeeën juist de broedplaats zijn van radicalisering, de haat tegen het westen en bepaald middeleeuwse denkbeelden over joden, homo’s, vrouwen en kafirs. Waarom moeten wij dat tolereren?

De conclusie is overduidelijk: clubjes als GroenLinks hebben niet het verliezend verhaal omdat rechts een bochtje om de rechtstaat wil buigen maar omdat ze verdommen om verantwoordelijkheid te nemen. 50 jaar lang hetzelfde blijven roeptoeteren en toch andere resultaten verwachten is geen ‘goed verhaal’ maar de definitie van krankzinnigheid.

12 reacties

Opgeslagen onder Islam

12 Reacties op “Het ‘goede verhaal’ van GroenLinks

 1. Arjan Fernhout

  Je begrijpt het niet. De WRR heeft al tot vervelens toe vele malen gesteld dat misdaad sociale-klasse gerelateerd is en niet etnisch of religieus gerelateerd is. De hersenspoeling verzorgd door de media die alleen geinteresseerd zijn als een moslim iets verkeerd doet, maakt dat het verhaal van Groen Links verlies oplevert. Daar heb ik al eerder op gewezen, zoals bijvoorbeeld hier: http://sargasso.nl/democratie-nu-verbeterde-formule/#comment-975866. Maar het is dweilen met de kraan open en problematiseert nu coalitie-onderhandelingen. Vermoedelijk wil rechts dicht bij het ‘volksgevoel’ blijven. Jij draait de zaken om. Comments are free, but facts are sacred.

  • 6 van de 10 gevangenen hebben trouwens een ‘migratie achtergrond’.

   • Arjan Fernhout

    Yep, daar is de musical ‘West side story’ (1961) ook op gebaseerd. Da-ag. Ik bespaar me de moeite om je argumentatiefout te spellen en van wetenschap heb je kennelijk geen hoge pet op.

    • Ik zat nog even naar je linkje te kijken.

     Een policy brief van de WRR liet onlangs voor de duizendste keer zien dat wanneer je corrigeert voor klasse er helemaal geen verband tussen etniciteit en criminaliteit bestaat.

     Hier heb ik twee problemen mee.

     1. 1. Het verschil tussen causatie en correlatie. Volgens mij staat hier ook dat etniciteit net zo goed een exogene factor kan zijn als klasse.
     2. 2. Het concept ‘corrigeren’. Trek dit bijvoorbeeld even door naar het extreme: Als ik corrigeer voor het feit dat profvoetballers hun hele leven getraind hebben dan kunnen alle mensen even goed voetballen.

     Het simpele feit is dat NWA statistisch gezien factoren vaker crimineel gedrag vertonen en dat criminele moslims tegenwoordig bijna het patent op terreur hebben. Wil je een tegenvoorbeeld daarvoor vinden dan moet je al een of meerdere generaties terug gaan in de geschiedenis.

     Nou, vertel het maar: waar ga ik de mist in?

 2. Jan

  Toch heeft Arjan wel een punt. Als voorbeeld geef ik de terreur van zijn RaRa vrienden. Allemaal blank en fatsoenlijk links. Ook de aanslag op Janmaat waarbij zijn latere vrouw haar benen verloor werd gepleegd door blanke groene en linkse uiterst fatsoenlijke mensen.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.