d66: burgers moeten hun muil houden


‘Zakenkabinet’

Nieuw voorstelletje van een of andere d66 pipo:

[Arnout Maat, d66 vox-popper]: “Wat Nederland vraagt is een zakenkabinet, dat bestaat uit partijonafhankelijke bestuurders die zonder coalitieakkoord het land draaiende houden. Dit zal zorgen voor een betere, democratischere controle op de macht en de beste bestuurders.”

Welja. Een zakenkabinet dus?

Referendum anyone?

Het doel van onze Arnout is helder: de politiek -en dan vooral vak-k- moet veel meer afrekenbaar worden. De MP moet als een soort ‘projectleider’ een afgesproken plan -het coalitieakkoord- uitvoeren zonder al te veel plichtplegingen. Lukt dat niet dan kan de MP naar huis, schrijven we verkiezingen uit en komt er een nieuwe ‘projectleider’.

Een nobel streven. Valt ook mooi in lijn met dat idee dat de overheid zich moet beperken tot een paar welomschreven taken en de rest aan de samenleving zelf overlaten.

Het scheve -en behoorlijk achterbakse- van onze Arnout is dat we helemaal geen ‘zakenkabinet’ daarvoor nodig hebben. Dat kan ook heel prima met een correctief referendum. Plus dat dat een wettelijke bindende constructie is, ben je gelijk van dat achterkamertjesgedonder af. En blijft er een (indirect) gekozen MP aanspreekbaar als onze Haagsche vrienden toch uit de bocht vliegen.

Daar komt nog bij dat ons huidige politieke systeem waar de kiezer een partij kiest maar de kiescommissie van die partij bepaalt wie er feitelijk op het pluche komt, avonturiers, meelopers en patjepeeërs aantrekt. Het overgrote deel van de Haagsche kliek heeft niet meer dan een paar duizend stemmen gehaald, er zijn er maar vier via voorkeurstemmen gekozen. De gevolgen zijn dan simpel: Nederland wordt volgeplempt met windmolens en asielzoekers terwijl de gewone burger dat helemaal niet wil. Hoezo democratie?

Smoke & Mirrors

D66 was oorspronkelijk de partij van de bestuurlijke vernieuwing. Correctief referendum, de gekozen burgemeester en zo nog een paar puntjes. Dat is bij de huidige partij volledig onder de mat geschoven. Je hoort ze er niet meer over, het Oekraïne referendum waren ze tegen en over het verdrag van Lissabon hoor je ze ook nooit meer. Er zijn op dit moment 19 d66 burgemeesters, allemaal aangesteld, geen een gekozen.

Dit is obsceen.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Gutmenschen

Een Reactie op “d66: burgers moeten hun muil houden

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.