Lala-land: Turkije


we-love-erdogan-turkije

Ziekenhuisje erbij?

De Turkse minister van volksgezondheid is he-le-maal in de wolken. Wat blijkt?

[Recep Akdağ, Turks kwakertje]: “Wij hebben vandaag het prachtigste ziekenhuis van Europa in gebruik genomen (…) Europa loopt op dit gebied ver achter Turkije.”

Nou, mooi is dat! Die Turkmensen toch!

‘Alternatieve feiten’

Zo’n snor die gaat lopen mompelen dat Turkije geweldig is, je zou het bijna gaan geloven. Feit is echter dat de levensverwachting in Nederland 6 jaar hoger is dan bij de Ottomanen. Of dat de kindersterfte in Turkije meer dan 3 keer zo hoog is. De Turken zitten nu op niveautje 50 jaar geleden zeg maar.

Maar zelfs dan. Het echte probleem is natuurlijk dat zo’n kwakertje dit soort klets gewoon kan blijven kwaken en dat niemand hem in z’n gezicht uitlacht. Niemand die de kleren van de keizer noemt voor wat het is. De man is nota bene de minister van Volksgezondheid. En niet alleen dat, dit geklep wordt ook nog eens over de hele diaspora uitgekotst. Zo ongeveer de definitie van nepnieuws.

De rekening komt vanzelf

Een land dat wordt geregeerd door charlatans en clowns, waar beleid wordt gemaakt op basis van religie en complottheorieen en waar de pers met grof geweld het zwijgen op gelegd wordt is er slecht aan toe. Dat gaat nog maar een kant op: bergafwaards. En denk maar niet dat deze kleppert de enige is: ook ome Erdo zelf leeft volledig kansloos buiten de realiteit:

[Erdogan, fantast]: “De gezondheidszorg in Turkije (is) vele male beter dan die in Europa, Verenigde Staten en andere landen.”

Tja. Dat gaat niet goed aflopen, luitjes.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Islam

Een Reactie op “Lala-land: Turkije

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.