De muur van Trump: populistisch geneuzel of politiek hardball?


nieuw-bordeel-open-in-rabat

Muurtje bouwen

Vergelijk

Mexicaanse president annuleert bezoek aan Trump om kwestie grensmuur

met

Duitsland zet Marokko onder druk: illegalen terugnemen of geen hulp meer

En dus?

Wie is er verantwoordelijk?

Het simpele feit is dat er ca 11 miljoen illegale Mexicanen in de VS rondhuppelen. Dat zou op Nederlandse schaal overeenkomen met 550.000 mensen. En daarmee wordt duidelijk dat dit probleem ‘out-of-control’ is. Natuurlijk zeggen de Amerikanen ‘nou is het genoeg’, in Nederland zou al lang een opstand uitgebroken zijn.

Dat The Donald mompelt dat de Mexicanen die muur moeten betalen is niet meer dan logisch. Elk fatsoenlijk land zorgt er voor dat zijn burgers niet illegaal andere landen overspoelen. De hele discussie daaromheen heeft ook iets kafkaiaans: Hoezo is dit een Amerikaans probleem? Kunnen de Mexicanen hun eigen verantwoordelijkheid nemen?

Is Mexico een fatsoenlijke democratische staat die op z’n verantwoordelijkheid kan worden aangesproken of zijn het een soort achterbakse onderkruipsels die willens en wetens een oogje dicht knijpen als hun burgers massaal de wet overtreden? Hoezo kunnen de Mexicanen die rekening doorschuiven naar de VS?

‘Murica First!

Wij zouden een voorbeeld moeten nemen aan de Amerikanen. In Europa worden wij ook overspoeld door allerlei crimineel tuig uit Afrika dat hier eens lekker komt verkrachten, roven en stelen. Maar ons politiek-correcte medemens heeft het keurslijf zo hard aangetrokken dat zelfs de politie dat niet meer durft te melden.

Wij hebben iemand nodig die gewoon het beestje bij de naam noemt en vervolgen niet alles aan elkaar rooibost. Een Nederlandse Trump die zegt war het op staat en de landen aanspreekt op hun verantwoordelijkheid. En als die dan niet willen luisteren er een streep onder zet. Begin maar eens met een visa stop voor Marokkanen, stopzetten van uitkerinkjes en alle tegoeden voor de kliek in Rabat te bevriezen. Zul je zien: blijkt dat er met die geiteneukers opeens wel heel goed te praten valt!

1 reactie

Opgeslagen onder Immigratie

Een Reactie op “De muur van Trump: populistisch geneuzel of politiek hardball?

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s