Groene mensen & Trouw: compleet doorgeslagen


Zelfgemaakte natuur

Discussie over de Oostvaarders plassen. Wat blijkt? I.p.v. een ‘ongerept natuurgebied’ is het een dooie vlakte geworden waar alleen grote grazers nog rondhobbelen. De rest is verdwenen, al het natuurgebied vertrapt. Gelukkig weten ze bij Trouw wel wat de oplossing is:

[Jelle Reumer, krabbelaar bij Trouw]: “zet er een lekkere roedel wolven in. Dan wordt het pas échte natuur.”

Tja. Wolven zorgen instantaan voor heel ander gedrag van grote dieren. Verstandig dus? Of niet?

Opportunistisch geklets

Een tijdje geleden was dit ook al een ‘hot topic’. Zelfde discussie, zelfde ideeën, zelfde kletsjes.

Want dat is het natuurlijk: geklets. De Oostvaardersplassen hebben een oppervlakte van 56 vierkante kilometer, zeg maar 8 km bij 7 km. Dat idee over wolven komt uit Yellowstone park en dat heeft een oppervlakte van 9000 vierkante kilometer, zeg maar 100 km bij 90 km. Behalve dat de Oostvaardersplassen veel te klein zijn voor een roedel wolven -en dus voor een echte ‘wildernis’- is het ook nog eens ronduit gevaarlijk: hoe lang denkt onze Jelle dat die wolven binnen dat terrein blijven en niet even naar de buitenwijken van Almere of Lelystad lopen? De voetbaltraining van kleine Jelle wordt dan toch een heel stuk spannender!

Daarmee wordt duidelijk hoe doorgeslagen groene mensen als onze Jelle zijn. Feitenvrij kletsen voor de vaak, geen verantwoordelijkheid nemen en gewoon de meest onzinnige prietpraat rondspuiten. Trouw publiceert het met liefde en plezier.

Ik stel het volgende voor (*): als een wolf een hapje neemt uit een kind in Lelystad of Almere dan pakken we de betonschaar en knippen een vingertje af bij onze Jelle. Kijken of hij dan nog steeds zo voor het introduceren van roofdieren in een bewoond gebied is of dat het verstand opeens wel doorbreekt. ‘Skin in de game’ heet dat, letterlijk.


(*): Dit is een grapje. In Nederland moet je dat tegenwoordig er bij zeggen want van een normale discussie -vooral met groeke linkse mensen als onze Jelle- kan geen enkele sprake meer zijn. Die schieten meteen in een ‘jij bent een fascist racist diskrimmenazi’ kramp ook al slaat dat nergens op.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Gutmenschen

2 Reacties op “Groene mensen & Trouw: compleet doorgeslagen

  1. Anoniem

    Zout toch op. Wolven zullen je heus niet zomaar pakken hoor, het laatst dat ik keek staat de mens nog bovenaan de voedselpiramide. Dieren hebben een recht op ‘leven’. En wees blij anders heb je niks te eten.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.