Links zieligdenken: Voedselbanken


2016-12-10-18-17-59

Weggooien is zonde …

… maar opvreten is vies. Dus hupsakee, flikker maar weg!

Voedselbank stopt ermee: “Armen worden steeds kieskeuriger. Maandagochtend vonden we na de verdeling weer weggegooide producten op de parking aan de overkant.”

Voedselbanken zijn een moderne aflaat voor de calvinistische burger. Een soort nieuw maakbaarheidsdenken. Mensen die coûte que coûte zichzelf op de borst willen slaan dat ze zo sociaal zijn, dat ze niemand uitsluiten en dat ze zo geweldig deugen. Geef aan de voedselbank! Want ook in Nederland is er armoede en honger. Weet je wel hoeveel kinderen er met een lege maag naar school moeten! Schande! Denk om De Moslims!

Feit is natuurlijk dat aardappelen 3 dubbeltjes per kilo kosten af boerderij, uien en peen nog minder. Wie wil kan voor een euro hutspot voor het hele gezin maken.

Echte oplossingen zijn niet pijnloos

Er zijn altijd ‘arme’ mensen in de samenleving zijn. Dat was zo, dat is zo en dat zal altijd zo blijven. Arm tussen aanhalingstekens want een smartphone, smart tv en een auto voor de deur hebben ze wel. Plus elke dag een pakje shag. Tijdens mijn studententijd was ik armer in ieder geval.

De oplossing is niet door deze mensen meer gratis geld, goedkopere huizen en gratis voedsel te geven -plus gratis mieles, gratis karatelessen voor kleine mo en een gratis cursus ‘boerkini & jij’- maar door ze aan het werk te schoppen. Wie gaat werken verdubbelt zijn inkomen in een paar jaar.

En kom niet aan met dat gelul over dat er geen werk of stageplaatsen zijn: die zijn er zat. Wie wil kan vandaag nog aan de bak.

In Rotterdam lopen duizenden jongeren rond zonder werk die zo een baan kunnen krijgen in de haven. Maar ze willen daar niet aan de slag. Vooral allochtone jongeren hebben een negatief beeld: het zou vies en zwaar werk zijn.

2016-11-04-09-37-27

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Gutmenschen

Een Reactie op “Links zieligdenken: Voedselbanken

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s