Nederland is een intens socialistisch land: Zinloze behandelingen door artsen


Jij nog een kipkluifje?

Jij nog een kipkluifje?

Kwakzalverij

Een greep uit de krant:

Onderzoekers hebben een lijst samengesteld waarop 1.366 medische verrichtingen staan in ziekenhuizen die zinloos zijn

en

Een groot deel van de bijna één miljoen mensen met diabetes type 2, kan genezen als ze gezonder gaan eten en meer gaan bewegen.

en

Vitamine D-supplement helpt bij meeste mensen niet ziektes te voorkomen

En dus?

Gratis geld

Geld uitgeven van een ander doet geen pijn. En geld uitgeven van een ander voor jezelf is nog leuk ook. Dan ga je niet bezuinigen, dan kijk je niet op een dubbeltje. Mag best een paar stuivers kosten!

Ook in dit geval natuurlijk. Artsen die duizenden handelingen uitvoeren die geen enkele zin hebben: dat doen ze alleen als het door de verzekeraar betaald wordt. Sterker nog, dat zeggen die onderzoekers er ook bij. Artsen worden betaald per behandeling. Kennelijk kan het niet schelen dat het niet helpt, als het maar schuift. Hetzelfde geldt voor diabetes behandelingen. Een beetje bewegen en wat afvallen is gratis, insuline spuiten kost echte knaken. Voor de verzekeraar dan. De arts kiest ondertussen een nieuwe auto uit.

Echte oplossingen

Wat er moet gebeuren is natuurlijk niet een extra lange lijst maken om aan een of andere politicus aan te bieden. Lintje doorknippen, ronkende toespraakjes erbij en natuurlijk met een foto in de krant, geen politicus die nee zegt.

De echte oplossing is simpel: laat mensen zelf opdraaien voor hun gefröbel. Wie van die onzin behandelingen wil moet het zelf betalen. Zorgverzekeraars moeten de mogelijkheid hebben om behandelingen niet meer te vergoeden om zo de maandelijkse premie te verlagen. Mensen die fors overgewicht hebben, niet bewegen en dus diabetes krijgen moeten maar zelf opdraaien voor hun spuitjes. Val maar 20 kg af, wat dacht je daar van?

De enige manier om dit recht te krijgen is niet nog meer regelgeving, nog meer lijstjes en nog meer bemoeizucht van de overheid maar juist meer vrijheid voor de verzekeraars. Die moeten zelf kunnen bepalen welke behandelingen ze vergoeden en onder welke omstandigheden. Mensen die veel te zwaar zijn moeten een veel hogere premie betalen. Dat heet je verantwoordelijkheid nemen. Aan jarenlang vreten zitten consequenties. Net doen alsof dat niet zo is, is bizar. Kafkaiaans.

En dan vervolgens de rekening aan de gewone burger geven is nog veel erger. Dat is een vorm van slavernij: de gewone man mag kromliggen omdat de politiek heeft bepaald dat het ‘eerlijker’ moet. Jij nog een kippenpootje erbij?

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Lekker spinnen met ...

Een Reactie op “Nederland is een intens socialistisch land: Zinloze behandelingen door artsen

  1. Pingback: Geld uitgeven van een ander doet geen pijn | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.