Fact Free kletsje: Internationale student levert anderhalf miljard op


Deelnemers aan het congres maken tijdens de lunch een rondje door het park terwijl zij verden praten over de gepresenteerde resultaten

Deelnemers aan het congres maken tijdens de lunch een rondje door het park terwijl zij verden praten over de gepresenteerde resultaten

WC eend onderzoekje

Een of andere lobbyclubje dat internationale uitwisseling tussen studenten promoot heeft iets heel bijzonders berekend:

Internationale studenten die na hun afstuderen in Nederland blijven werken, leveren jaarlijks 1,57 miljard euro op voor de schatkist. Een kwart van de afgestudeerde studenten uit het buitenland blijft hun leven lang in ons land, is de schatting.

Heel gek. De lobby voor internationaal studeren rekent uit dat het allemaal best wel voordelig is!

De echte vraag: Waar komen die mensen vandaan?

Interessanter wordt het waar die mensen allemaal vandaan komen -en waar ze niet vandaan komen. Wat blijkt? Heel veel Europeanen, Chinezen en Indonesiërs. Heel weinig uit het Midden Oosten en Afrika.

Daarmee wordt er een beerputje opengetrokken waarmee Wilders weer eens enorm in de kaart gespeeld wordt. Want waarom komen er geen studenten uit het Midden Oosten en Afrika? Dat zijn toch allemaal neurochirurgen, tandartsen en computerprogrammeurs? En waarom komen er zo veel uit China en Indonesië? Alle mensen zijn toch gelijk?

iq_by_country
De verklaring is natuurlijk simpel. Niet alle rassen hebben dezelfde capaciteiten. Klinkt als schedelmeten, is het ook. Maar Chinezen zijn gemiddeld slimmer dan blanken en lichtgetintiërs en donkergetintiërs zijn weer een stukje dommer. Dat is ook geen geheim of zo, dat weten we al decennia lang. Dat blijkt ook uit de prestaties van al die fijne biculturele kansenpareltjes die we al 50 jaar lang met bootladingen naar binnen trekken: Bakken er allemaal weinig van, de enige carrière die die mensen hebben is een criminele. De gevangenissen in Europa zitten vol met het gelijk van schedelmeten. En nee, dat is geen islamofobie, rassies of diskrimmenazie: Indonesiërs zijn ook van de Religie van de Vrede en zijn ook bruin qua huidskleur.

Geen massa immigratie meer

Mensen die hier komen studeren -en afstuderen!- zijn van harte welkom. Tenminste: in my book. Dat zijn de mensen waar we er nooit genoeg van kunnen hebben. Maar mensen die zonder vooropleiding en die ook geen enkel vooruitzicht hebben op een baan of een opleiding moeten we niet willen hebben.

Wij moeten af van het ongecontroleerd naar binnen trekken van miljoenen en miljoenen kansloze criminelen en haatbaarden. Die mensen komen niet hierheen om onze economie ‘jong, dynamisch en innovatief’ te maken. Sterker nog, dat zijn mensen die de capaciteiten helemaal niet hebben om ook maar een schele grijpstuiver bij te dragen aan onze kenniseconomie. Die mensen zijn geen oplossing voor de vergrijzing maar een probleem erbij. Alsof 1 probleem niet genoeg is.

Dat is de echte conclusie van dit rapportje. Zelfs als je deze mensen een beurs aanbiedt en alles voor ze betaalt komen ze nog niet. Niet omdat ze niet willen maar om de doodeenvoudige reden dat ze niet bestaan.

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Immigratie

4 Reacties op “Fact Free kletsje: Internationale student levert anderhalf miljard op

  1. Republikein

    Ik had ook zo mijn vraagtekens.
    K zal h’m ff linken bij Fenixx, is dat oké?

  2. Pingback: Fact Free kletsje: Internationale student levert anderhalf miljard op – Fenixx.org

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.