VPRO: Echte linkse agit prop met Michael Moore!


De VPRO heeft de laatste documentaire van Michael Moore uitgezonden: ‘Where to invade next?’

Wie de filmpjes van Moore kent weet al waar dit op uitdraait: een extreem anti Amerikaans uurtje met een en al gekanker hoe slecht het allemaal in de VS is.

Weg met ons!

Een van de landen die Moore bezoekt is Tunesië. Want -volgens hem dan- is dat land een voorbeeld voor de VS qua vrouwenrechten. Vrouwen kunnen immers daar een gratis abortus krijgen! En dat kan in de meeste staten van de VS niet.

Moore vergeet er even bij te vertellen dat Tunesië op de 126ste (!) plaats (van de 144) op de gender-gap lijst staat. De VS staat op de 45ste plaats. Niet echt goed maar een heel stuk beter.

Of dat Tunesië op de 96ste plaats in de Human Development Index staat, het lijstje dat aangeeft hoeveel kansen je gemiddeld hebt. De VS staat bovenaan, natuurlijk.

Niet dat dit een verrassing kan zijn: de Arabische lente is begonnen doordat een Tunesische jongen zichzelf in de fik stak omdat de politie zijn karretje met fruit in beslag nam. Stel je dat eens voor: Tunesië biedt zo weinig mogelijkheden en is zo repressief dat mensen liever zelfmoord plegen. En dat zou een voorbeeld moeten zijn voor de VS?

Laat taan als je het hebt over de rechten van homo’s in Tunesië. Daar staat jarenlang gevangenisstraf op.

Agit prop

Moore heeft een heel riedeltje van dit soort ‘documentaires’ achter zijn naam staan. Tussen aanhalingstekens want hij neemt niet eens de moeite om een beetje neutraal over te komen. Weet iedereen trouwens dat Moore meer dan 20 miljoen heeft verdiend met zijn vorige kassucces ‘fahrenheit 911’?

Nog erger is de VPRO. Dat is een met belastinggeld betaalde publieke omroep. En die zou zich verre moeten houden van het rondspuiten van deze socialistische agit-prop. Dit is een vrij land, iedereen kan zeggen, doen en laten wat hij wil maar de overheid -en dus ook de P.O.- behoren geen extremistische praat rond te spuiten. Wil je dat doen, doe het dan maar van je eigen centen.

2 reacties

Opgeslagen onder Links

2 Reacties op “VPRO: Echte linkse agit prop met Michael Moore!

  1. Pingback: Hersenloos gelul: Nederland staat op de 36ste plaats qua gezondheidszorg | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.