Ongelijke kansen voor zwarte Amerikaanse kinderen?


Ongelijke kansen?

Niet alle scholen in de VS hebben evenveel mogelijkheden. En dat deugt volgens een heleboel linkse mensen niet:

Why should a good education be exclusive to rich kids? Schools in low-income neighborhoods across the US, specifically in communities of color, lack resources that are standard at wealthier schools — things like musical instruments, new books, healthy school lunches and soccer fields — and this has a real impact on the potential of students.

De juf uit dit filmpje vertelt over ‘haar’ kinderen -ze is schooldirecteur- in achterstandswijken. Dat het allemaal zulke ‘briljante’, ‘intelligente’, ‘inventieve’ en ‘innovatieve’ kinderen zijn. En ook nog ‘powerful’. Maar omdat hun eigen ouders niet rijk zijn en ‘of color’, kunnen die kinderen hun ‘awesomenes’ niet ‘zien’.

Rijk?

Deze juf zelf is namelijk opgegroeid in een gezin waar beide ouders thuis en aanwezig waren en waar kinderen met bussen naar de suburbs gereden werden. Die scholen in de suburbs waren ‘rich and white’ en de scholen in de buurt ‘poor and black’.

Victim mentality

Het is weer het gebruikelijke verhaaltje. Inner city scholen zijn slecht en dat is de schuld van de witte Amerikaan. Maakt niet uit dat er 1) helemaal geen blanken meer in de binnenstad wonen, dat 2) het stadsbestuur van de meeste grote steden al decennia lang zwart is, dat 3) zwarte Amerikanen als het even kan meteen verhuizen naar die racistische ‘witte’ suburbs en dat 4) de lerarenvakbonden een ijzeren greep op de politiek hebben die het simpelweg onmogelijk maakt iets te veranderen op zo’n school. Veel belangrijker is dat er geen ‘musical instruments’ en ‘soccerfields’ zijn!

Wij hadden op school trouwens ook geen sportvelden. We gymden in de zomer in het park en ’s winters in de gymzaal. En muziekinstrumenten al helemaal niet. Mijn ouders hebben me wel nog een jaartje of twee naar gitaarles gejaagd maar dat was geen succes.

Het probleem van Zwart Amerika

Ook al zul je het door het gekakel over BLM niet zeggen maar de communis opinio over de achterstand van zwarte Amerikanen is niet racisme. En de witte Amerikaan heeft er ook niets mee te maken. Het belangrijkste is de afhankelijkheid van progressieve ‘welfare’ programma’s die er voor zorgt dat jonge zwarte amerikanen al op jonge leeftijd voorgoed buiten de maatschappij staan. Of dat 70-80% van de zwarte baby’s een alleenstaande jonge moeder heeft zonder baan of opleiding. Dat de vader nooit aanwezig is. Dat de drugs en bendecriminaliteit onder zwarte amerikanen extreem is -‘urban terrorists’- en bovenal dat de zwarte amerikaan aangepraat is dat hij het ‘slachtoffer‘ is van witte Amerikanen ook al zijn die al decennia geleden vertrokken.

Het is niet ‘wit’ vs ‘zwart’ of ‘rijk’ vs ‘arm’ maar ‘een baan’ vs ‘een uitkering’ en ‘gescheiden ouders’ vs ‘een complete familie’. Van ‘huiswerk maken’ vs ‘drugs’. Van ‘sporten’ vs ‘gangs’. Dat geeft gelijk aan waarom ‘witte suburb’-scholen helemaal geen zin hebben om bussen vol met kinderen uit de binnenstad naar binnen te trekken. Geweld, drugs, criminaliteit. En uiteindelijk gaan ze toch voortijdig van school af. Dat is geen racisme maar ervaring. ‘Once bitten, twice shy’ om het maar eens in goed Amerikaans te zeggen.

incomeinequality-2

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder De Zegeningen van de Multikul

2 Reacties op “Ongelijke kansen voor zwarte Amerikaanse kinderen?

  1. Pingback: Heeft Trump gewonnen of heeft Clinton verloren? | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.