Tweedeling in de samenleving?


Moslima rug naar de samenleving

Tweedeling?

Tegenwoordig is het bon ton om over de ‘tweedeling in de maatschappij” te boeren:

[Beertje Roemer, SP]: “Het regeringsbeleid heeft geleid tot een tweedeling in de maatschappij”

De rijken worden steeds rijker, de armen steeds armer en de gewone man mag sappelen. Niet alleen het beertje van de SP heeft het er over, ook de snotneus van GL en onze DiederIKKE himself. ‘Economisme’ heet dat bij linkse mensen en het is vreselijk!

Banen zat, kansen zat

Dat rijke mensen steeds rijker worden is op zich niet zo interessant. Arme mensen worden ook steeds rijker en dat is het enige dat telt. Daarmee gelijk verklarend waarom linkse mensen zo’n moeite hebben hun Politiek van de Angst over de bühne te krijgen.

Toch is dit maar een kant van de vergelijking. Nederland biedt namelijk kansen zat voor wie van aanpakken weet:

Steeds meer bedrijven kampen met een tekort aan gekwalificeerd personeel. Sinds eind 2009 zijn er niet meer zo veel ondernemingen geweest met dat probleem als nu het geval is. (…) Alles bij elkaar stonden er halverwege dit jaar zo’n 155.000 vacatures open.

Goede banen in overvloed dus. Banen die je meteen de middenklasse in helpen. Eigen huisje, auto voor de deur en genoeg spaargeld om je nooit meer zorgen over een kapotte wasmachine of een gestolen fiets te maken. De echte vraag is natuurlijk: Waarom worden die banen niet hatsjiekidee meteen vervuld?

Kenniseconomie

Daarmee kom je op de kern van de problemen. Nederland is een kenniseconomie. Alleen mensen die veel kennis toevoegen aan producten en het productieproces zitten er warmpjes bij. Mensen die geen goede opleiding hebben en/of met hun rug naar de samenleving staan pissen naast de pot. En zeker als je je vrouw thuis houdt of in zwarte lappen wikkelt vanwege een of ander woestijnreligie: Dan kom je in Nederland niet ver.

Een tijdje geleden was er wat commotie over het schooladvies voor kinderen aan het eind van de basisschool. Wat bleek? Kinderen van hoogopgeleide ouders krijgen een hoger advies dan kinderen van laagopgeleide ouders, ook al zouden die kinderen het niveau best aan kunnen. Diskimmenazi dus? Welnee zegt de kinderombudsman. Dat advies is een voorspelling van hoe het de komende jaren met zo’n kind gaat: Als die ouders dat kind niet stimuleren en ondersteunen dan wordt het niets. Daarmee de spijker precies op z’n kop slaand: Wie zelf kinderen op de middelbare school heeft merkt dagelijks dat kinderen heel veel hulp en begeleiding nodig hebben, uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Eigen keuze

NWA zijn twee keer zo vaak langdurig werkloos als Nederlanders. En die cijfers zijn nog rooskleurig omdat de Nederlandse bevolking vergrijst en de NWA bevolking nog niet. Binnen nu en een jaar of tien knalt dit helemaal uit elkaar.

Hun kinderen gaan al vroeg van school af, zonder goede opleiding en staan al op zeer jonge leeftijd buiten de samenleving. Spreken slecht Nederlands, hebben onze normen en waarden niet en staan vijandig tegenover Nederland. Plus dat hun ouders dat actief of passief aanmoedigen. Dat is voor iedereen met (jonge) kinderen geen verrassing: Wie op het schoolplein rondloopt of af en toe op de voetbalclub komt ziet het meteen. Er is geen enkele vorm van integratie, van samenleven tussen Nederlanders en Niet Westerse Allochtonen.

Dit gaat nog heel groots worden.

2 reacties

Opgeslagen onder Immigratie

2 Reacties op “Tweedeling in de samenleving?

  1. Pingback: Cognitieve dissonantie: Kosten immigranten nou geld of leveren ze geld op? | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.