De totale chaos bij de overheid: Taakstrafjes


‘Ik neuk jou dochter’

Wat blijkt? Als je een uurtje moet schoffelen van de d66 rechtertjes dan is dat maar een suggestie. Geen enkele reden dat je dan ook werkelijk in actie moet komen:

Een kwart van de taakstraffen is vorig jaar niet of maar deels uitgevoerd

Tja. Welkom in Nederland zou ik zeggen.

Disfunctioneel

Het echte probleem is dat dit niet iets nieuws is. Dat gaat al jaren zo. Dit is niet iets van de laatste tijd of van dit kabinet. Al decennia lang is de chaos bij justitie zo groot dat wie de kont tegen de krib gooit er rustig mee weg kan komen.

Dus wat doet dit fopkabinetje? Drie keer raden:

Acht gevangenissen en drie jeugdinrichtingen gaan dicht

Zo gaat dat. Als je geen gevangenen hebt hef je ook geen gevangenissen open te houden toch? Nederland wordt steeds veiliger! Hier van de webstek van de VVD:

[Website VVD]: Niet veilig is niet vrij. Daarom heeft de VVD vanaf dag één werk gemaakt van onze veiligheid. Daders niet meer als slachtoffer behandelen. Minder papierwerk voor agenten en meer blauw op straat. De pakkans vergroten. Strenger straffen.

Pakkans vergroten dus. Meer blauw op straat. Veiligheid voorop. Wie nou nog niet in lachen uitbarst -of in tranen- heeft een steekje los zitten.

‘Minder, minder, minder’

Ondertussen staat er een (gekozen) Nederlandse politicus voor het hekje omdat er spreekkoren worden geroepen door gewone mensen die de terreur, de overlast, het geweld en de berovingen meer dan spuug zat zijn. De samenleving valt in snel tempo uit elkaar. De overheid is niet bij machte om de veiligheid van burgers te waarborgen, grote groepen aan kansloze criminelen en haatbaarden terroriseren hele buurten en overal in Nederland worden er burgerwachten opgericht. En mensen die er iets van zeggen worden door de PvdA aangepakt wegens het ‘verstoren van het democratisch proces’.

De krankzinnige gaten in onze parlementaire democratie zijn zichtbaar voor iedereen die zijn ogen open wil doen. De baantjes carroussel draait op volle toeren in het Haagsche, heel wat linkse lieden zoeken een fijn plekje aan de ruif en smullen maar. Maar ondertussen is er niemand verantwoordelijk voor deze kafkaiaanse puinhopen die door onze Grote Leiders aangericht worden. Wie is er aanspreekbaar? Wie kan er ter verantwoording geroepen worden?

Niemand gaat ons helpen. We moeten het zelf doen. Politici kun je niet vertrouwen. Wij hebben een correctief referendum nodig.

4 reacties

Opgeslagen onder De Zegeningen van de Multikul

4 Reacties op “De totale chaos bij de overheid: Taakstrafjes

  1. Jan

    Is zo’n taakstraf wel betaald eigenlijk? Misdaad moet wel een beetje lonen hoor!

  2. Gerben

    Volgens het door jou ge-quote artikel zouden de cellen juist voller worden als de taakstraffen niet worden uitgevoerd:

    “Wanneer een taakstraf wordt beëindigd ontloopt de veroordeelde de straf niet, benadrukt de Reclassering. “Dan krijgen ze gewoon een andere straf, vaak een celstraf.”

    Ondanks dat je conclusie hier niet lijkt te kloppen ben ik het met je eens dat het belachelijk is dat we gevangenissen moeten sluiten terwijl jongeren op politieauto’s staan te springen en de geweldsdelicten maar blijven toenemen.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.