Het Visserijmuseum in Woudrichem, de policor meute en het Marokkanenprobleem


Jan van Mersbergen visserijmuseum marokkanen vastbinden

Marokkaantjes vastbinden

Vergelijk

Een gids van het Visserijmuseum in Woudrichem heeft een enorme rel veroorzaakt. Bij het ambachtelijk maken van een touw, op de lijnbaan in het museum, gaf hij als uitleg aan een dertienjarig jongetje dat je met dat touw ook Marrokkaantjes kan vastbinden. Nadat de vader van het jongetje zijn ongenoegen over het voorval publiceerde op Facebook, is het museum mikpunt van spot en zware kritiek.

en

In Waalwijk is maandagnacht een 18-jarige jongen in elkaar geslagen. (…) De 18-jarige jongen is er van overtuigd dat zijn belagers Marokkaans spraken.

en

Tilburger ’s nachts beroofd door twee mannen (…) Een van de daders is tussen 18 en 24 jaar oud, getint, 1,75 meter lang en heeft de zijkant van zijn haar opgeschoren. (…) De andere dader heeft precies hetzelfde signalement.

En dus?

Nederland heeft een Marokkanenprobleem

Bijna de helft van de Marokkanen heeft een strafblad. Of misschien zelfs meer dan de helft. En in die cijfers zit nog een leuk policor wegkijkdingetje: Dat gaat over Marokkanen tussen de 18 en de 24 jaar en is dus waarschijnlijk aan de lage kant. 18 jarige hebben immers 6 jaar minder kans gehad om een strafblad op te bouwen dan 24 jarigen. Maak je daar een schatting van dan gaat het getal dik over de 60%.

Dat zijn een soort Voldemort feiten: Dat mag niet genoemd worden. Een soort taboe binnen onze samenleving. Wie daar iets van zegt -of een grapje over maakt- is een fascist, racist en een diskrimmenazi islamofoob die zijn vuile nazi bek moet houden. Daar is die medewerker van dat museum ook achter gekomen.

Maar ook al trekken al die deugmensen duizend keer per dag de ‘mag niet is fout’ racisme kaart en ook al jagen we iedereen die man en paard noemt -of er een grapje over maakt- met pek en veren het dorp uit: Daarmee gaat dit probleem niet weg. We hebben in Nederland een enorm Marokkanenprobleem, ook al steekt iedere linkse flapdrol zijn vingers in z’n oren en roepen we met z’n allen heel hard ‘La-la-la-l-ik-hoor-lekker-niks!’.

Dit komt niet goed

Geen zinnig mens denkt nog dat je ’s avonds ‘zomaar’ over straat kunt lopen. En al helemaal niet in de stad. Gewone mensen zoals ik niet maar linkse gutmenschen zoals die vader die dit meteen op feestboek zette -ene Jan van Mersbergen- ook niet. Vanwege hetzelfde Marokkanenprobleem.

Over tien jaar wordt zijn kind door 15 Marokkanen in elkaar geslagen en zit hij aan de rand van een ziekenhuisbed te kijken naar een kwijlend kasplantje. “Ik ben toch altijd zo voor de moslims geweest? Ik heb toch altijd geprotesteerd tegen Wilders? Ik stem toch PvdA? Ik ben toch een goede Nederlander? Ik discrimineer toch niet?”

Maar dan is het te laat. They will eat you last, Jan.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder De Zegeningen van de Multikul

Een Reactie op “Het Visserijmuseum in Woudrichem, de policor meute en het Marokkanenprobleem

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s