Het Gelijk van Wilders: Turkse Takiyya


turkije-isis

Tien punten

Een tijd geleden –2009– heeft Wilders een stukje geschreven voor de volkskrant met tien punten waarom Turkije geen lid van de EU mocht worden. Samenvatting:

 1. Turkije een islamitisch land
 2. Een Turks lidmaatschap leidt tot nog meer ongecontroleerde massa-immigratie
 3. Een Turks EU-lidmaatschap kost Europa miljarden euro’s extra. Geld dat zeker ook door de Nederlandse belastingbetaler moet worden opgehoest
 4. Turkije zal binnen niet al te lange tijd het grootste aantal inwoners van de EU hebben. Dat zou betekenen dat Turkije ook de meeste Europarlementariërs mag aanleveren
 5. Europa moet niet willen grenzen aan de Islamitische Republiek Iran en Syrië,
 6. Turkije ligt voor meer dan 95 procent buiten Europa. Een geografisch feit.
 7. Een Turks lidmaatschap van de EU zou betekenen dat het land moet voldoen aan de zogenoemde Kopenhagen-criteria die Europa stelt aan alle nieuwe leden. Dan moet het Turkse leger terug de kazerne in, want dat eist Europa. Dit is normaliter een zeer terechte eis, maar voor Turkije maak ik daar een uitzondering op.
 8. De Turkse bezetting van Noord-Cyprus
 9. De behandeling van Koerden en christenen in Turkije is ver onder de maat
 10. Er is geen enkel draagvlak voor een Turks EU-lidmaatschap

Het Gelijk van Wilders

Dit was toen nog volledig tegen het zere been van deugend Nederland. Ook al waren er wat dingetjes met de Turken, niemand die er maar een moment aan twijfelde dat Turkije binnenkort lid van de EU zouden zijn. Want multikulti knuffel en lang leven de Turken! Toentertijd kwam er gelijk een artikeltje van twee hardcore Erdogan fanboys overheen. Powerquote:

Turkije is echter geen islamitisch land maar een seculiere republiek en heeft als grondslagen de beginselen van de Franse Republiek en de idealen van de Verlichting. Turkije is lid van de Raad van Europa en gebonden aan het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens, waarbij de gelijkheid van alle burgers, ongeacht hun geloof en etnische afkomst, voorop staat. Dat de meeste Turken moslim zijn is net zo relevant voor een Turks lidmaatschap als het Grieks-orthodoxe geloof van de meeste Grieken of het katholicisme van de meeste Polen.

en zo gaat het hele stukje verder.

Langzamerhand wordt duidelijk dat Wilders van voor naar achter gelijk had. Niet een beetje maar compleet. Een volledige wipe-out met elke inning een home-run. Ook binnen de ‘gematigde’ partijen is het tegenwoordig bon ton om hardop te twijfelen aan het lidmaatschap van de Turken.

Hoe doet ‘ie dat toch?

En het is niet de eerste keer dat Wilders gelijk krijgt. De reden is natuurlijk simpel voor wie het wil zien. De islam staat haaks op onze westerse liberale normen en waarden. Die zijn niet verenigbaar. En aangezien de islam een overwinnaarsideologie is -die zich niet aanpast, die niet onderhandelt en geen water bij de wijn doet- kun je makkelijk de punten opduikelen waar het uiteindelijk mis gaat.

Door gewoon te kijken wat onze normen en waarden zijn en wat de islam daar tegenover zet: De VvMU, homofilie, scheiding tussen moskee en staat, democratie, rechten van de mens, rechten van minderheden, antisemitisme, politici die ter verantwoording geroepen kunnen worden, criminaliteit, loyaliteit aan Nederland, respect voor de ander, pacifisme, etc, etc. De lijst is weliswaar lang maar niet nieuw. Het zijn de kernbeginselen van onze samenleving.

Dat is ‘Het Gelijk van Wilders’.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder het gelijk van Wilders

Een Reactie op “Het Gelijk van Wilders: Turkse Takiyya

 1. Pingback: Het Gelijk van Wilders: asielzoeker opsluiten in AZC’s | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s