Ook Tunesië op weg naar de afgrond


Tunesie aanslag

D’r uit met jou!

Tunesische PM aan de kant geschoven

Tunisian prime minister Habib Essid sacked by parliament

En dus?

Moslim Broederschap

De grootste partij in Tunesie is Nidaa Tounes, een vergaarbak van -redelijk- seculiere lieden. Seculier tussen aanhalingstekens want in islamitische landen betekent dat niet meer dan dat ze niet meteen je kop eraf hakken als je iets naars over ome mo zegt. Deze man was de PM namens die partij en een andere kleinere seculiere partij. Die partijen zijn aan tweespalt -heel gek, je verwacht het niet!- ten onder gegaan: Zelfs zijn eigen partij stemde voor zijn afzetting. Met zulke vrienden heb je geen vijand meer nodig lijkt mij.

De tweede partij is de Ennahda Movement, zeg maar de salafisten, vergelijkbaar met de Moslim Broederschap. Extremistische islamitische engnekken dus. Die gaan nu de macht krijgen in Tunesië. D’r komt nog een fopverkiezinkje en daarna krijg je de islamitische variant van democratie: One man, one vote, once. Deze extremisten zitten natuurlijk ook achter het afzetten van Essid: Die heeft na de aanslagen vorig jaar 80 moskee’tjes gesloten en wat jihadi’s achter slot en grendel gezet. Volledig tegen het zere been van de MB natuurlijk en de nr-1 reden voor het afzetten.

Gematigd?

Wie het nieuws volgt over Tunesië zou denken dat het allemaal redelijk gematigde moslims zijn en dat er dan toch nog iets van democratie in een islamitisch land kan zijn. Dat is niet zo. Tunesië is een islamitisch land waar de islam steeds sterker en sterker wordt. En dan voornamelijk de extremistische salafisten die het liefst alle joden de keel zouden doorsnijden, alle homo’s van de flat afgooien en alle vrouwen thuis achter slot en grendel zouden willen houden. D’r is helemaal niets gematigdst of democratisch aan. Niet voor niets was de moordenaar van Nice een Tunesiër.

Let maar op: Binnenkort komt de ‘vluchtelingenstroom’ uit Tunesië goed op gang. Lampedusa ligt vlakbij dus dat zal het probleem niet zijn. De Italiaanse marine pikt je wel op, huisje, uitkerinkje en een nieuwe miele erbij en op vrijdag westerlingen voor kafirs en hoeren uitmaken in de moskee. Wat wil je nog meer? Paradijsje toch?

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Islam

Een Reactie op “Ook Tunesië op weg naar de afgrond

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.