De onnozelheid van politici: Privé email


Henk Kamp useful idiot
Onnozel naïef

Onze Henk gebruikt z’n gmail gewoon voor z’n werk:

[Henkje Kamp, Russische useful idiot]: “Ik realiseer mij dat het frequent voeren van zakelijke communicatie via mijn privé-e-mailaccount niet de aangewezen werkwijze was”

Dat ging trouwens niet zomaar, eerst wilde Henkie er niet aan. Iedereen moest zich er buiten houden en onze Henk mocht best gmail gebruiken! Volgens Henkie de Spenkie dan.

Kan deze sukkel weg?

Vergelijk dit kletsje maar eens met wat er in de VS gebeurd is. De DNC, de partijorganisatie van de Democraten, heeft geprobeerd Sanders in een kwaad daglicht te zetten om toch maar Hillary naar voren te schuiven. Daar zijn we achter gekomen omdat Russische hackers de emails openbaar maakten. Die Russen werken trouwens voor de Russische overheid.

Wie d’r even over nadenkt, ziet meteen hoe ontzettend gevaarlijk dit is. Onze Hillary bijvoorbeeld was jarenlang minister van buitenlandse zaken van de VS en had ook al haar eigen mailservertje thuis. Denk je nou echt dat die niet integraal al lang in het Kremlin ligt? Wat weten de Russen allemaal over de Amerikaanse defensie? We zitten wel met z’n allen onder de Amerikaanse atoomparaplu, toch wel verdomde handig als die waterdicht blijft.

Of neem onze Henk. Is iedereen plots vergeten dat Henkie de minister van Defensie van het vorige kabinet was? Denkt onze Henk dat de Russen niet alle mails al jarenlang uit z’n mailbox plukken? Hoe naïef is die man? Alleen al de informatie wie met wie mailt en waarover -zeg maar de To: en de subject- is ruim voldoende om heel het Nederlandse defensieapparaat op de knietjes te krijgen. Bij een gewapend conflict een paar welgemikte handgranaten door een paar goedgekozen ramen gooien en hupsakee: Vriend Putin is hier de baas.

Amateurs

Hoeveel meer ‘prive mail’-adressen zijn er nog meer in gebruik? Gebruikt de top van het ambtelijk apparaat die ook? Gebruikt de IT afdeling die ook? Daarmee wordt je heel erg kwetsbaar voor chantage. Een medewerker die racistische of seksistische grappen aan een paar studentenvrienden of z’n voetbalteam stuurt kun je zo zonder veel moeite in de tang nemen. “Als ik deze mail nou eens anoniem doorstuur naar de HR afdeling? Of zal ik ‘m aan alle vrouwelijke medewerkers sturen onder jou naam? Die naaktfoto’s van je vrouw, zal ik die eens doorsturen naar haar werk? Of naar de school van je kinderen?”

Henkie Kamp heeft onze nationale veiligheid in gevaar gebracht. Henkie moet er uit. Voor dat soort debielen is geen plaats. En Henkie is niet de enige, de rot zit door het hele systeem:

Alle kabinetsleden hebben premier Mark Rutte hierover geïnformeerd en sommigen hebben hem laten weten dit “in verschillende mate” te doen.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Politiek

Een Reactie op “De onnozelheid van politici: Privé email

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s