UK open for business?


brexit

Corporate tax

George Osborne, de Britse minister van Financiën heeft een probaat middeltje bedacht tegen het weglopen van bedrijven uit het VK:

George Osborne has pledged to cut corporation tax to encourage businesses to continue investing in the UK following the EU referendum vote.

Logisch?

Tax competition

Een beetje concurrentie doet wonderen, ook tussen overheden onderling. Hadden de Brusselse jongens en meisjes net lief & knus met elkaar afgesproken dat de belastingen best wel wat omhoog kunnen, spelen de Engelsen opeens niet meer leuk mee!

Krijg nou wat! Een ‘belastingparadijsje’ van 250.000 vierkante kilometer met 64 miljoen mensen, hier recht voor onze neus in de Noordzee! Dat was niet de bedoeling! Voordat je het weet moeten in de EU ook de belastingen omlaag!

Gelukkig hebben linkse mensen het hoofd koel gehouden. Onze George “has to consider what the EU would think”:

[Pascal Lamy, ex-WTO baasje] “He has to think about the impact of this on the continent. This will be seen on the continent as the start of the negotiation. And I’m quite convinced that at the end of the day, if you want a proper balanced win-win relationship in the future, starting with tax competition is not the right way psychologically to prepare this negotiation.”

Wat ruik ik nou? Heeft er iemand van angst in zijn broek gepoept?

BREXIT is fan-tas-tisch

Het VK importeert voor ruim 300 miljard euro per jaar uit de EU, zeg maar een gezellige 2.5% van het BBP van wat er van de EU overblijft na hun vertrek. Reken maar dat er heel wat baantjes op de tocht staan als er geen vrijhandelsakkoord gesloten wordt. En niet alleen dat, ook Australië, India en nog wat landen hebben zich al in Londen gemeld.

Als het VK vol gas de kant van lage belastingen, lage regeldruk en vrijhandel opgaat dan kunnen we in Europa daar nog heel wat plezier aan beleven. Daardoor komen al die linkse plannetjes over ‘meer Europa’ onder druk te staan en zal er echt de rem op moeten om niet een exodus richting het VK te krijgen. De Engelsen gaan natuurlijk meteen een puntensysteem a-la Australië voor immigratie invoeren. Reken maar dat er een boel mensen wel willen verkassen uit de EU naar het VK. Spreken Engels, fatsoenlijk openbaar bestuur en als de belastingen dan ook nog eens omlaag gaan is de keuze snel gemaakt. Zeg maar Griekenland in het groot.

De vrije markt: Echt het beste wat de burger overkomen is.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Eurocrisis

Een Reactie op “UK open for business?

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s